XS
SM
MD
LG

3 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Guber zasluženo bolji u derbiju

12.10.2015 Zagor

Derbi utakmica devetog kola Regionalne lige, grupa "Istok" odigrana je u Srebrenici, gdje je najozbiljniji kandidat za ulazak u viši rang ekipa Gubera, ugostila prvoplasirani tim na tabeli FK Lokanj. Po veoma teškom terenu i kišnom vremenu, bolje su se snašli domaći igrači. Prvo poluvrijeme je proteklo u žestokoj borbi, uz mnogo dobrih poteza i akcija obe ekipe, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Domaći su najbolju priliku imali preko Karića koji je iznenada, zahvaljujući vlažnom terenu, dobio šansu da ugrozi Cvjetkovića, ali je golman gostiju bio uspješniji. Gosti su najbolju priliku imali preko Markovića koji je dobro prošao po lijevoj strani, odlično šutirao, ali je lopta prošla paralelno sa gol linijom na drugu stranu. Gosti vidno oslabjeni u ovom duelu, neigranjem čak trojice standardnih fudbalera, nisu uspjeli i u nastavku da zadrže visok nivo igre. U 58. minutu, lopta srećno dolazi do Smajlovića, koji rutinski dovodi svoju ekipu u vođstvo i donosi ogromnu radost veoma korektnoj domaćoj publici. Nastavak utakmice je donio potpunu dominaciju domaće ekipe koji su preko Mustafe Mujića u 78. minitu i Adela Mujića, koji je u 88 minutu realizovao kazneni udarac , došli do ubjedljive pobjede. Sve što su gosti uradili u nastavku bile su polušanse Markovića i Jankovića. Odličnu fudbalsku utakmicu u Srebrenici, bez greške je odsudila sudijska trojka iz Bijeljine, predvođena Bojanom Makarićem, a svi akteri su na kraju utakmice nagrađeni aplauzom oko stotinjak navijača.


- Čestitam na pobjedi domaćoj ekipi, možda malo nerealan, previsok rezultat, ali potpuno zaslužena pobjeda. Žao mi je što nismo mogli da dođemo kompletni, jer bi sigurno ostavili mnogo bolji utisak, ali nisam razočaran igrom mojih saigrača. Momci su se borili koliko su mogli, međutim naišli smo na raspoloženiju ekipu, koja se mnogo bolje snašla na veoma teškom terenu za igru. Zahvaljujem se domaćim igračima i upravi na zaista korektnom odnosu, kao i sudijskoj trojci koja je bila na visini zadatka. Mi se već okrećemo sledećoj utakmici protiv neugodne ekipe Zadrugara, gdje nam se pobjeda nameće kao imperativ u tom duelu - rekao je jedan od najboljih pojedinaca u gostujućoj ekipi Slavoljub Cvjetković.

Guber- Lokanj 3:0 (0:0). Strijelci: 1:0 Ar.Smajilović (58), 2:0 M.Mujić (78), 3:0 A.Mujić (88, kazneni udarac). Igralište: Vidikovac, Srebrenica. Gledalaca: 100. Sudija: Bojan Makarić (Bijeljina) Pomoćnici: Danijel Mijatović, Bojan Tojić (Bijeljina) Delegat: Stevo Radić (Zvornik). Žuti kartoni: M.Mujić (Guber) Zeljko, Pantić, Janković (Lokanj) Igrač utakmice: Njegoš Ilić (Guber)
 
GUBER: Bodiroga 7, Milinković 7,5, Mijatović 7,5, Ilić 8, Karić 7,5, A.Mujić 8, Nedeljković 7 (od 88. Salkić -), Dudo 7 (od 46. M.Mujić 7), Aljo Smajlović 7, Ar.Smajlović 7, Jašarević 7 (od 88. Selimović -). Trener: Emir Beketić.

LOKANJ: Cvjetković 7, Vuković 6,5, Vidić 6,5, Mar.Đurić 7, Janković 6,5, Jovanović 7, Zeljko 6,5, Pantić 6,5, Mir.Đurić 6,5, (od 65. Đukanović -), Marković 6,5, Bojanić 7. Trener: Zoran Đukanović.
 
Fudbal Fudbal Regionalna liga RS – Istok Guber Lokanj