XS
SM
MD
LG

28 : 26
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Borac izbacio Vogošću

26.04.2018 Jelica Vujanović

 

Rukometaši Borca izborili su večeras nastup na finalnom turniru Kupa BiH savladavši u revanš utakmici četvrtfinala ekipu Vogošće rezultatom 28:26. Podsjetimo, prvi meč, igran u Vogošći, završen je remijem (25:25).

Prvih 30 minuta meča u Boriku završeno je prednošću našeg tima od četiri gola (15:11), a kada je 20 minuta prije kraja utakmice na semaforu bio ispisan rezultatom 20:14 nakon gola Gorana Daničića, izgledalo je da će crveno-plavi, lakše nego što je iko u dvorani očekivao, izaći na kraj sa drugoplasiranim timom Premijer lige. Ipak, gosti su do kraja susreta pokazali da se s pravom bore za šampionsku titulu: u 47. minutu stigli su do izjednačenja (21:21), a nešto kasnije, u nekoliko navrata i do minimalnog vođstva (21:22, 22:23). Vratio je Borac golom Miloša Nježića prednost na svoju stranu (24:23), međutim ponovo su gosti uzvratili i nakon greške u komunikaciji Borčevih igrača prilikom organizovanja napada, stekli prednost od 1 gola (25:26).

Nije naredni atak Borca u gol pretvorio Goran Daničić, krenuli su Vogošćani u pohod na +2, ali se istakao Bojan Ljubišić, koji je istrčavanjem sa gola prekinuo kontranapad gostiju. Kapiten Đorđe Ćelić je odmah zatim postigao gol za 26:26, da bi, nakon nove Ljubišićeve odbrane, Marko Ćeranić postigao gol za novo crveno-plavo vođstvo.

Nisu gosti u gol pretvorili ni posljednji napad, krenuli su crveno-plavi u posljednjih 30-ak sekundi ka golu Adnana Šabanovića, kojeg je nakon tajm-auta, zatraženog na 12 sekundi do kraja, matirao Srđan Mijatović za konačnih 28:26.

Upravo je spomenuti Mijatović uz Dejana Unčanina, bio najefikasniji u crveno-plavom taboru sa 5 golova. U gostujućoj ekipi, isti broj golova postigli su Ibro Jelačić, Almir Osmanhodžić i Benjamin Čičkušić.

Nakon plasmana na finalni turnir, izabranici Bojana Unčanina se vraćaju obavezama u Premijer ligi, u kojoj će za vikend, u okviru 23. kola, odraditi pretposljednje ligaško gostovanje i to ekipi Sloge.

(borac-sport, foto: borac-sport)

Ostalo Ostalo Kup BiH Borac M:TEL Vogošća Poljine Hills