XS
SM
MD
LG

4 : 6
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Goleada pripala Borcu

27.08.2018 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

 

Juniori Veleža i Borca odigrali su danas na stadionu u Vrapčićima fantastičnu utakmicu u okviru četvrtog kola Premijer lige BiH, iz koje su na kraju crveno-plavi izašli kao pobjednici. Publika je, naime, na stadionu Rođeni vidjela čak 10 golova, po pet i u jednom i u drugom poluvremenu, a konačan rezultat glasio je 4:6!

Do vođstva su već u 9. minutu stigli domaći fudbaleri pogotkom Harisa Balavca. Međutim, do odlaska na odmor između dva poluvremena Borac ne samo da je preokrenuo rezultat, već uspio čak četiri puta da zatrese mrežu Veleža: dva puta je to učinio Dorian Kuruzović (u 15. i 20. minutu), a pratili su ga Nikola Turanjanin u 39. i Srđan Eskić u 44. minutu.

Činilo se tada da su Mostarci nokautirani i da će Borčev tim lako stići do premijerne pobjede u tekućoj sezoni, ali nije bilo tako. Za 18 minuta puleni Avde Kalajdžića izjednačili su rezultat: prvo je, naime, u 49. minutu mrežu Isaka Badića zatresao Denis Tojaga, potom je tri minuta kasnije precizan bio i Harun Kajtaz koji je u igru ušao na startu nastavka umjesto strijelca prvog gola Harisa Balavca, dok je četvrti gol Veleža, u 67. minutu, bio djelo Anesa Agovića.

Ipak, ispuštena prednost od čak tri gola nije demoralisala crveno-plave, koji su preko Nikole Turanjanina postigli još dva pogotka i zasluženo trijumfovali. Samo dva minuta nakon Agovićevog gola, Turanjanin je bio precizan za 4:5, a rivala je dotukao u 82. minutu, svojim danas trećim, a ukupno četvrtim premijerligaškim golom, čime se izjednačio na drugom mjestu liste strijelaca sa Berinom Čatićem iz Travnika.

Zahvaljujući današnjoj pobjedi, izabranici Zorana Dragišića su napredovali za jednu poziciju na tabeli i sada su dvanaesti.

U narednom kolu, Borac će na Gradskom stadionu dočekazi zenički Čelik, koji zauzima posljednje mjesto bez ijednog osvojenog boda.

VELEŽ – BORAC 4:6 (1:4)

strijelci: 1:0 Balavac (9.), 1:1 Kuruzović (15.), 1:2 Kuruzović (20.), 1:3 Turanjanin (39.), 1:4 Eskić (44.), 2:4 Tojaga (49.), 3:4 Kajtaz (52.), 4:4 Agović (67.), 4:5 Turanjanin (69.), 4:6 Turanjanin (82.), stadion: Rođeni, gledalaca: 50, sudija: Darko Obradović (Stolac), žuti kartoni: Agović (Velež), Kuruzović, Amidžić, Arsić (Borac).

VELEŽ: Fišić, Zvizdić (od 62. minuta Pirić), Jelovac (od 72. minuta Demić), Alagić, Agović, Puce, Mandžuka, Husović (od 46. minuta Pelja), Balavac (od 46. minuta Kajtaz), Tojaga, Zaimović (od 72. minuta Dželilović). Trener: Avdo Kalajdžić.

BORAC: Badić, Milutinović, Milojević, Javorac, Arsić, Martić (od 56. minuta Latinović), Turanjanin, Kuruzović (od 56. minuta Vuković), Eskić (od 77. minuta Stojičić), Amidžić, Vukobratović (od 60. minuta Bosnić). Trener: Zoran Dragišić.

 

Juniori Borac Banjaluka

Omladinske lige Omladinske lige Juniorska Premijer liga BiH Velež Borac