XS
SM
MD
LG

34 : 22
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Lokomotiva bez pogona

03.04.2019 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

Rukometaši Borca savladali su večeras u dvorani Borik, u zaostaloj utakmici 20. kola Premijer lige BiH, ekipu brčanske Lokomotive rezultatom 34:22.

Izabranici Mirka Mikića su od prvog minuta nametnuli svoj tempo, te Brčacima dozvolili da svoj prvi gol na utakmici postignu iz sedmerca za 4:1 na semaforu, a polovinom prvog poluvremena prednost našeg tima iznosila je i devet golova (11:2). Visoko vođstvo kao da je uspavalo crveno-plave, posebno u fazi odbrane, što su Brčaci znali da kazne i na odmor između dva tridesetominutna perioda odu pri zaostatku od šest golova (15:9).

Ipak, kako je počeo prvo, tako je Borac ušao i u drugo poluvrijeme: serijom 4:0 prvi put se došlo do dvocifrene prednosti (19:9), a najveći plus igrači u crveno-plavim dresovima imali su na isteku 50. minuta, kada je semafor u banjalučkom hramu sporta pokazivao 27:13. Preostalo vrijeme rutinski je odigrano, za konačnih 34:22 i 13. premijerligašku pobjedu, koja Borac dovodi na samo tri boda manje od drugoplasirane Gračanice, uz utakmicu manje.

Iako je igrao samo u drugom poluvremenu, Vladan Đurđević je bio najefikasniji u ekipi Borca sa 10 golova, dok je drugi strijelac ekipe bio Milan Dakić sa 6. Vrijedi, svakako, istaći i učinak golmana Slađana Subotića, koji je u prvih 30 minuta zaustavio 10 pokušaja gostujuće ekipe, u kojoj je, po broju golova, prednjačio Siniša Purić, koji je četiri puta zatresao crveno-plavu mrežu.

Nove obaveze, ponovo u Premijer ligi BiH, Borčeve igrače očekuju već u subotu, kada će u Maglaju ukrstiti koplja sa istoimenim domaćinom u okviru 22. kola. Meč počinje u 19 časova.

Uskoro fotografije sa utakmice…

BORAC – LOKOMOTIVA 34:22 (15:9)

dvorana: Borik, gledalaca: 500, sudije: Dejann Berjan i Goran Ilić, sedmerci: Borac 2 (2), Lokomotiva 6 (4), isključenja: Borac 6 minuta, Lokomotiva 2 minuta.

BORAC: Subotić (10 odbrana), Beširević (5 odbrana), Ljubišić, Unčanin 2, Đurđević 10, Daničić, Bubić 1, Nježić 3, Savić 1, Lukić, Miljković 4, Rađenović 3, Ćelić, Šešić 4, Buljina, Dakić 6. Trener: Mirko Mikić.

LOKOMOTIVA: Mihajlović (6 odbrana), Rikanović (2 odbrane), Baraković 1, Krivokapić 3, Vukoje 1, Hercegovac 2, Đurkić, Simić 1, Denić 2, Mijatović 1, Petrović 3, Đukić 1, Đorđević 3, Subotić, Mihajlović, Duvnjak, Purić 4. Trener: Radomir Prajo.

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Borac M:TEL Lokomotiva