XS
SM
MD
LG

81 : 74
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sutjeska bućnula u Drinu

25.02.2019 infobirac.net

U 17. kolu Prve lige RS za košarkaše ekipa Drine Princip savladala je Sutjesku rezultatom 81:74 (24:17, 20:14, 22:23, 15:20) i drugom vezanom prvenstvenom pobjedom značajno povećala šanse za opstanak u prvoligaškom društvu.

Gosti iz Foče su postigli prve koševe na meču i ispostaviće se na kraju da je to bilo jedino vođstvo gostiju tokom cijele utakmice. Domaći tim je napravio seriju od 7:0, a tri minuta prije kraja Drina Princip je imala prednost od 17:6.

Najveću prednost u prvom periodu domaći sastav je imao 13 sekundi prije kraja ovog dijela igre kada je rezultat na semaforu bio 24:12. Ležerna igra i dvije greške domaćih igrača gosti su iskoristili da u posljednje dvije sekunde postignu čak pet koševa, pa je na kraju prve četvrtine bilo 24:17.

Na startu druge četvrtine košarkaši Drine Princip su zaigrali angažovanije i poslije četiri minuta igre bilo je 32:20. Ovaj period igre obilježila je odlična igra Pavla Boljkovca koji je asistencijama i koševima dao najveći doprinos da se na odmor ode sa 44:31 u korist domaćeg tima.

U treću četvrtinu domaći tim je silovito ušao i poslije svega 30 sekundi igre u ovom peridu rezultat je bio 50:31. Prednost od petnaestak poena razlike domaći košarkaši su održavali sve do finiša treće četvrtine kada su gosti serijom koševa prednost smanjili na 66:54.

Do sredine posljednje četvrtine domaći košarkaši su održavali prednost od desetak poena razlike kada su gosti zaigrali jače u odbrani i sa nekoliko vezanih poena stigli do 73:70. U posljednja dva minuta ušlo se rezultatom 75:73, iskusni Goran Bogićević je bio nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja, a Kovač i Jović su polaganjima riješili sve dileme oko pobjednika.

Najefikasniji u redovima Drine Princip bio je Pavle Boljkovac sa 27 poena uz 7 skokova i 5 asistencija, Milidrag je postigao 14 poena, Kovač 11, Bogićević i Reljić po osam poena.

Kod gostiju najefikasniji bio je Marko Miranović sa 26 poena, Mrković je postigao 13, Živanović 12, Sladoje 9 i Radović 6 poena.

U narednom kolu košarkaši Drine Princip gostuju ekipi Borca.

KK Drina Princip

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Drina-Princip Sutjeska
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača