XS
SM
MD
LG

67 : 85
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Pobjeda Budućnosti na Sokocu

17.03.2019 M.Muharemović

Košarkaši Budućnosti iz Bijeljine pobijedili su sinoć na Sokocu  istoimenu ekipu  rezultatom 85:67, u okviru 20. kola Prve lige Republike Srpske.

Igrači Sokoca bolje otvaraju utakmicu i prvu četvrtinu zasluženo rješavaju u svoju korist (19:18). U nastavku susreta, gosti iz Bijeljine, zaigrali su bolje. Sredinom druge četvrtine, poenima Luke Jovanovića, okreću rezultat na svoju stranu, četvrtinu dobijaju sa 25:22 i na poluvrijeme odlaze sa dva poena prednosti (41:43).

Nakon pauze, izostala je reakcija košarkaša Sokoca pa je razlika na semaforu rasla u korist gostiju koji u ovom periodu igre slave sa 24:15 i pred početak poslednje četvrtine odlaze na, ispostaviće se, nedostižnih 11 razlike.

U zadnjih 10 minuta ove utakmice, šansu za Sokolac dobili su igrači koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu sezone pa je razlika za Budućnost u jednom trenutku iznosila 23 poena. Bijeljinci osvajaju ovu četvrtinu (18:11) i pobjeđuju rezultatom 87:65.

Najefikasniji igrač KK Sokolac i jedini raspoloženi za igru bio je Nemanja Pečenica sa 22 poena i 5 asistencija, a kod gostiju su se istakli Luka Jovanović (23p) i Nebojša Erkić (22p).

Naredno kolo obje ekipe idu u goste. Sokolac putuje u Foču gdje će se sastati sa  ekipom Sutjeske, a u Višegradu će Varda HE dočekati Budućnost.

 

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Sokolac Budućnost BN Basket