XS
SM
MD
LG

1 : 2
Poluvreme
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Željo zaribao na Grbavici

18.05.2019 Administrator DC

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru 32. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Čelika sa 2:1.

 

U trećoj minuti Zec ubacuje s desne strane nakon dobrog pasa Hajdarevića, ali u posljednji trenutak ispred Krpića loptu u korner izbacuje Vrhovac. Dvije minute poslije iz slobodnog udarca Krpić snažno šutira pored gola. U osmoj minuti Bajić nakon prekida šutira preko gola. U 15. minuti Hajdarević sjajno gura za A. Zec koji s vrha kaznenog prostora šutira pored gola. Još jedna dobra prilika za domaći  tim u 16. minuti. Mujezinović je probio po desnoj strani, ubacio, a na drugoj stativi Zajmović glavom šutirao u spoljni dio mreže.

Gosti prijete u 21. minuti. Dedić je šutirao iz slobodnog udarca sa 30 metara, Fejzić bio siguran. A. Zec u 25. minuti s 18 metara iz poluvoleja pokušava, lopta odlazi pored gola. Nakon kornera je Krpić glavom šutirao preko gola. U 34. minuti sjajna prilika za Plave. Zec se dobro oslobodio Pecelja, iskosa šutirao, Pavlović odbbio do Krpića koji asistira za Zajmovića, ali ipak iz duela je krilni fudbaler mlako šutirao u golmana Čelika. I minut poslije je Zajmović šutirao, ali i ovaj put Pavlović siguran.

Gosti su poveli u 39. minuti. Dedić je izveo slobodan udarac, a Vrhovac skočio i glavom skrenuo loptu u mrežu. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U prvoj minuti nastavka Krpić iskosa šutira, Pavlović brani. Tri minute poslije Šabanadžović glavom šutira, Grahovac blokira, lopta pogađa prečku. Mujezinović ubacuje iz kornera u 52. minuti, Bogičević odlično skače, ali glavom šutira pored gola. Veselinović u 58. minuti iskosa šutira, Pavlović brani. Čelik je do drugog gola stigao u 58. minuti. Dedić je gurnuo loptu, Bogičević se okliznuo, a Dilaver pokupio loptu i matirao Fejzića.

Sadiković u 74. minuti ubacuje, Krpić glavom šutira pored gola. Minutu poslije Sadiković sa vrha šesnaesterca snažno šutira pored gola. U 78. minuti nakon kornera Rodin postiže gol, ali je poništen zbog toga što je lopta napustila igralište u trenutku ubacivanja iz kornera. 

Plavi su do gola stigli u 83. minuti. Mujezinović je ubacio iz kornera, a Ermin Zec glavom pogodio. Veselinović u 90. minuti ubacuje, E. Zec glavom šutira, Pavlović brani. Minutu poslije još jedna velika prilika ua naš tim, Veselinović je ubacio, lopta je preletjela Pavlovića, a ispred Krpića sa gol linije izbacuje Pecelj.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu, 25. maja, protiv Tuzle Sitija . Susret na Tušnju se igra u 17 sati.


Željezničar: Fejzić – Stevanović, Bogičević, Rodin, Bajić – Šabanadžović, Hajdarević (Sadiković od 46.) – A. Zec (E. Zec od 62.), Mujezinović, Zajmović (Veselinović od 46.) – Krpić.

Čelik: Pavlović – Hodžić, Ćubara, Vrhovac, Pecelj – Grahovac, Okoli – Livaja (Jurina od 54.), Dedić (Baban od 88.), Okić – Dilaver.
Žuti kartoni: Okoli, Livaja, Hajdarević, Jurina, Šabanadžović, Pavlović, Vrhovac, Dedić, Rodin,

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Željezničar Čelik
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača