XS
SM
MD
LG

12.04.2019 19:00
Budućnost VOLI Podgorica
91 : 72
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Zvezda rutinski do 1-0 u finalu

12.04.2019 Đ. Malešević

Košarkaši Zvezde deklasirali su Budućnost sa 91-72 te su poveli sa 1-0 u finalu ABA lige.

Foto: ABA liga

Budućnost je ostvorila sjajno meč i sa dvije trojke Bitadzea poveli su sa 6-0. Potom je Zvezda uspjela uhvatiti ritam. Dobro su branili pik Budućnosti. Odžo je bio dominantan na obje strane terena, Davidovac i Faje su dali po trojku i Zvezda je povela sa 13-8. Nakon tajm auta Repeše, Tomić izvodi petorku sa tri krila i krilnim centrom i svojom greškom vratio je Budućnost u igru. Uhvatio je i Kol ritam a Zvezda je mašala i bacanja. Budućnost je to iskoristila i poenima Barovića Budućnost je dobila prvi period sa 20-18.

Zvezda je otvorila drugi period trojkom Boriše Simanića za vodstvo. Međutim, tada su domaći ušli u kontraritam. Budućnost je to znala iskoristiti. Konstantno su održavali vodstvo koje nije bilo veće od šest poena. U dobar ritam Zvezdu uveo je Filip Čović sa pet vezanih poena i Zvezda je tada prišla na -1. Budućnost je pokušala odbiti nalet Zvezde. Međutim, nisu to uspjeli. Zvezda je dobro finiširala prvo poluvrijeme i na odmor su otišli sa tri poena prednosti.

Zvezda je u prvom poluvremenu imala 50% šuta za tri poena ali su loše izvodili slobodna bacanja i šutirali su 10/16. Budućnost je bolje šutirala sa linije slobodnih bacanja ali su šutirali trojke 3/11. U ostalim parametrima ekipe su bile ujednačene. Treba napomenuti da je Budućnost stvarala Zvezdi problem sa ofanzivnim skokom jer su iz tih skokova došli do velikog broja poena.

Treća četvrtina počela je u veoma tvrdom ritmu. Mnogo nervoze ali i dobre odbrane, vidjeli smo sa obje strane. Trojkama Bilija Berona, Zvezda je došla do do tada rekordnih šest poena prednosti. Nije pomogao ni tajm aut Repeše. Zvezda je nastavila sa sjajnom igrom koju je krunisala sa 15 poena prednosti. Uspjela je Budućnost uhvatiti kakav takav ritam u završnici trećeg perioda ali je trojkom Dobrića Zvezda sa +13 ušla u poslednji period.

Budućnost je pokušala preko domaćih igrača da se vrati u poslednjem periodu ali im to nije polazilo za rukom. Zvezda je održavala svoje vodstvo. Sve nalete Podgoričana Zvezda je odbila a onda je uslijedio završni Zvezdin udar. U drugom dijelu poslednjeg perioda Zvezda je ispogađala pa gotovo sve. Imali su u jednom momentu i 27 poena prednosti ali su se opustili u završnici pa je Budućnost malo ublažila poraz. 

Zvezda je do pobjede došla prije svega radi fenomenalne odbrane u nastavku. Budućnost je bila totalno bezidejna na momente. Repeša se gubio u svojim rotacijama a Zvezda je sve znala iskoristiti. Takođe, šut je služio Zvezdu fantastično i za dva i za tri poena ali su slobodna bacanja loše izvodili. U igri Budućnosti u drugom periodu faktički nije bilo nikakve dobre stvari i zato su i izgubili na kraju ubjedljivo.

Zvezdu je do pobjede predvodio Beron sa 19 poena dok je goste predvodio Kol sa 18 ali je odigrao generalno vrlo loš meč.

Drugi meč na programu je u nedelju a takođe će se igrati u Pioniru.

Lige Srbije Lige Srbije ABA Liga - Play off Crvena zvezda MTS Budućnost VOLI