XS
SM
MD
LG

68 : 65
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Banovići stali u Banjaluci

01.05.2019 Ljubomir Ljubomir

Trijumf se mora proslaviti: košarkašice Orlova / Foto:srpskainfo.com

Košarkašice Orlova pobijedile su Banoviće rezultatom 68:65 i na taj način su izjednačile rezultat u finalnoj seriji prvenstva BiH na 1:1 u pobjedama i obezbijedile još najmanje jednu utakmicu u Banjaluci. Ovaj uspjeh je tim veći, ako se uzme u obzir da je ovo prvi poraz Banovića u posljednjoj sezoni.

Za razliku od prvog meča u kojem su Banjalučanke samo u prvih deset minuta bile ravnopravan rival Banovićima, u večerešanjem duelu su od samog početka držale visok tempo i u toku većeg dijela utakmice su kontrolisale rezultat.

Nakon deset minuta igre gošće su imale jedan poen viška, međutim, drugu četvrtinu su Banjalučanke dobile sa 19:15, pa su na poluvrijeme otišle sa plus 3 (36:33).

Neizvjesna utakmica viđena je i u nastavku, nijedna ekipa nije uspjela da se odvoji na značajniju prednost, a onda je uslijedila neizvjesna završnica. Pri vođstvu Orlova sa jednim košem razlike, na 20 sekundi do kraja, Dragana Zubac je promašila polaganje, došla do ofanzivnog skoka, ali je greškom loptu vratila u polje odbrane. Uslijedio je prekršaj, a sa linije slobodnih bacanja Milica Zeljković, na četiri sekunde prije kraja donijela je tri poena prednosti svom timu. Trener gošći pozvao je tajm aut, pokušale su košarkašice Banovića trojkom doći do produžetka, ali nisu pogodile pa je su Orlovi stigli do velike pobjede.

Najefikasnija igračica utakmice bila je Dragana Domuzin iz Orlova sa 22 poena, a MIlica Zeljković dodala je 18. Sa druge strane Maja Šćekić kod gošći postigla je 21 koš.

Treća utakmica igra se u subotu u Banovićima, a šampion BiH biće tim koji dođe do tri pobjede u seriji.

Izvor: Srpskainfo.com

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH - Plej of Orlovi RMU Banovići
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača