XS
SM
MD
LG

25 : 23
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Na revanš sa plus dva

02.06.2019 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

RK Borac, Banjaluka

 

 

Rukometaši Borca savladali su večeras u dvorani studentskog kampusa u Banjaluci ekipu Izviđača rezultatom 25:23 i poveli rezultatom 1:0 u finalnoj seriji za šampiona Bosne i Hercegovine. Druga utakmica biće igrana 8. juna u Ljubuškom, gdje bi se odigrala i eventualna majstorica, zakazana za 12. junski dan.

U klasičnom nadmudrivanju, Borac je u 14. minutu imao prednost od dva gola (4:2), kada je šef stručnog štaba gostiju Mario Bjeliš reagovao tajm-autom. Zaigrali su njegovi izabranici poslije minuta predaha na višem nivou i do kraja prvog poluvremena stekli kontrolu nad rezultatom, te u 24. minutu prvi put došli do +3 (7:10). U trenucima kada su “skauti” imali dva igrača manje na terenu, crveno-plavi su uspjeli da izjednače (11:11), ali su, ipak, na pauzu otišli pri minimalnom minusu.

Na startu 33. minuta na semaforu je bio ispisan rezultat 12:14, poslije čega je Borac, nošen gromoglasnom podrškom Lešinara, krenuo u nalet. U 38. minutu nakon dugo vremena Mikićev tim je poveo golom Daničića (15:14), u 42. minutu Dakić je poentirao za 17:15 a odmah nakon njega i Ćelić za +3. Važne golove postigao je Mijatović uz mnogo sreće i to za 21:19 i 23:20, ali se gosti nisu predavali te su na startu pretposljednjeg minuta pogotkom Vukšića iz sedmerca prišli na samo gol minusa (24:23).

Nakon što Dakić nije pretvorio u gol posljednji Borčev napad, Ljubušaci su krenuli u atak devet sekundi prije kraja, planiravši da pošalju loptu na krilnu poziciju, ali je pas “presjekao” Daničić i sa Borčeve polovine postavio konačnih 25:23.

Kad su u pitanju strijelci, najbolji su u ekipi Borca bili Mijatović i Unčanin sa 6 golova, dok se kod gostiju istakli Alilović i Vukšić sa 5.

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH - Plej of Borac M:TEL Izviđač
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača