XS
SM
MD
LG

2 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sarajevo iščupalo bodove (video)

24.08.2019 Administrator DC

U vrlo teškim vremenskim uslovima koji su u potpunosti bacili sjenu na praznik fudbala koji su trebali napraviti Sarajevo i Velež, dva stara rivala odigrala su ipak vrlo zanimljiv meč koji je mogao zadovoljiti ukus onih koji su i pored konstante  kiše odlučili dva sata provesti na stadionu Koševo.

 

Kriza sa povredama je uslovila da Sarajevo u nešto drugačijem sastavu počne meč, a najbolji igrač Bordo tima u prvom dijelu sezone Benjamin Tatar utakmicu je počeo na klupi. Od starta je zaigrao Gedeon Guzina, koji ove sezone nije imao previše šanse za igru.

Rezervisano Sarajevo imalo je blagu inicijativu na otvorenju meča, ali nije tek tako moglo da stvori opasnost pred golom Veleža. U 10. minuti je iz slobodnog udarca sa distance pokušao Nebojša Gavrić, ali njegov udarac odbranio je golman gostiju Adnan Bobić.

Bilo je to ujedno i najbliže što je Sarajevu bilo golu Veleža, a gosti su u nastavku pokazali da su vrlo opasni iz tranzicije i prijetili su brzim kontrama u više navrata, ali svaki put je izostajao posljednji pas. Tako je recimo u 21. minuti Edo Vehabović poslije spuštene lopte Brandaa  jako loše dodao loptu do Fajića koji je bio u dobroj poziciji.

U 26. minuti gosti stižu do vodstva. Brandao šutira sa distance iz naizgled bezopasne situacije, a Kovačević umjesto da bez problema uhvati loptu istu skreće u svoju mrežu.

 

Šok su nakon toga doživjeli fudbaleri Sarajeva, ali su probali svim silama da što prije dođu do poravnanja. Tako je u 30. minuti poslije lijepe akcije Bobić zaustavio udarac Guzine, a onda je Velež dvjema kontrama ponovo presjekao Sarajevo. Brandao je u 33. minuti nakon odličnog napada užasno šutirao iako je imao mnogo bolje opcije za dodavanje, a u 38. minuti je lijepo proigrao Fajića, no Lazić na putu ka mreži loptu izbacuje u korner.

Od samog otvorenja drugog dijela, Sarajevo je krenulo ofanzivno po gol, a u prilog tome govore i izmjene koje je napravio Musemić. Handžić je zamijenio Guzinu, a Tatar Velkoskog i Sarajevo je željelo da dođe do poravnanja.

Ako je u 26. minuti Kovačević poklonio gol Veležu, onda mu se u 51. minuti za to revanširao Adnan Bobić. Tatar je ubacio iz kornera, Bobiću je lopta praktično ispala iz ruku i došla je do Besima Šerbečića, a on je rutinski pogodio mrežu.

 

Gol je psihološki podigao fudbalere Sarajeva, koji su krenuli po trijumf. Već u 61. minuti, Haris Handžić odličnim udarcem sa distance trese mrežu gostiju i donosi veliku radost, ali i veliko olakšanje Koševu.

 

Utakmica se ponovo okrenula nakon pogotka Sarajeva. Imao je Bordo tim nekoliko solidnih kontranapada, ali je Velež bio taj koji je diktirao igru. No, do šanse Velež nije uspio doći.

Promjena nije bilo do kraja susreta, a Sarajevo je na kraju slavilo svoju četvrtu pobjedu u pet utakmica Premijer lige BiH i zadržalo je stopostotan učinak na svom terenu. S druge strane, Velež je ostao u donjem dijelu tabele sa četiri boda, ali partije poput večerašnje su pokazatelj da mostarski tim može da se uključi u borbu za sredinu tabele u narednom periodu.

FK Sarajevo - FK Velež 2:1 (0:1)
 

Stadion: Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase, Koševo. Sudija: Sabrija Topalović (Zenica) Strijelci: 0:1 - Brandao (26), 1:1 - Šerbečić (51), 2:1 - Handžić (61) Žuti kartoni: Lazić, Ahmetović, Gavrić (Sarajevo), Vehabović, Hasanović, Urdinov (Velež)

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Letić, Lazić, Šerbečić, Đokanović, Gavrić, Velkoski (46. Tatar), Hebibović (76. Nathan), Guzina (46. Handžić), Ahmetović

FK Velež: Bobić, Fereira, Urdinov (75. Kuduzović), Zvonić, Manev, Ćosić (75. Behram), Hasanović, Zeljković, Vehabović (63. Kalezić), Brandao, Fajić

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Sarajevo Velež