XS
SM
MD
LG

14.09.2019 16:30
Mladost Doboj-Kakanj
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Čelik bolji od komšija

14.09.2019 Administrator DC

Čelik - Mladost 1:0/ foto:Muhamed Tunović

Fudbaleri Čelika savladali su ekipu Mladosti u susretu osmog kola Premijer lige BiH te su se ponovo uključili u borbu za plasman u evropska takmičenja. 

 

U meču koji bi se mogao okarakterisati lokalnim derbijem, Čelik je pokazao više od svog protivnika i zasluženo je slavio, a od početka meča je bio ofanzivnije orijentisan. Prvu šansu u 22. minuti imao je Huseinbašić, čiji pokušaj iz slobodnog udarca odlazi preko gola.

Nekoliko minuta kasnije, Isaković u posljednjem momentu blokira udarac Salčinovića, a onda prijete i gosti. U brzom kontranapadu kombinuju Fanimo i Hiroš, a nakon udarca ovog drugog, Pavlović interveniše i izbacuje loptu uz pomoć prečke. Još jednu šansu za goste imao je i Crnički, ali nije zatresao mrežu domaćina.

Čelik ubacuje u dodatnu brzinu više u drugom dijelu, a otpor gostiju slama Haris Dilaver lijepim golom glavom u 62. minuti.

Domaći su rutinski iskontrolisali meč u nastavku te su ostvarili svoj treći trijumf u ovoj sezoni. Čelik sada ima 12 bodova i zauzima barem privremeno šesto mjesto, dok je Mladost ostala na svojih pet bodova i predstoji joj grčevita borba za opstanak.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Čelik Mladost
AzurDelic je ocenio igrača
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača