XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Nezaslužen poraz na Koševu

27.09.2019 Sportki žurnal

Tri minuta regularnog dela, plus isto toliko u sudijskoj nadoknadi, delilo je fudbalere Borca od “nule” na Olimpijskom stadionu “Koševo”. Međutim, iskusni napadač bordo tima Mersudin Ahmetović u 87. minutu je iskoristio nepažnju odbrane Banjalučana i zatresao mrežu golmana Mladena Lučića, kaznivši crveno-plave za pad koncentracije u finišu susreta.

 

Bila je ovo treća u nizu prvenstvena utakmica u kojoj jedini krajiški premijerligaš nije osetio slast pobede, ali uprkos tome i dalje dobro stoji na tabeli, plasiran na šestu poziciju sa dvanaest osvojenih bodova jer mu se “poklapaju” ishodi ostalih susreta. Ipak, četvrti poraz u deset odigranih utakmica, bez obzira što je stigao od prošlosezonskog osvajača duple krune, ne može da bude ohrabrujući.

-Šta da kažem? Držali smo utakmicu “u igri”, a onda smo primili gol u 87. minutu nakon naše nepažnje u odbrani. Žao mi je momaka jer nisu zaslužili ovaj poraz. Bila je ovo jedna tvrda utakmica u kojoj nismo dozvolili Sarajevu da stvori prilike za gol. Imali su posed lopte, ali domaći fudbaleri nam nisu nešto posebno pretili. U jednom trenutku smo imali kontranapad u kojem smo pogodili stativu. Da je ta lopta Saše Kajkuta ušla u mrežu, verovatno bismo se mi radovali, a ne ekipa Sarajeva. Ali, to je fudbal – istakao je odmah posle utakmice Branislav Krunić, trener Borca.

On je istakao da je debi na koševskom olimpijskom zdanju opravdao epitet, ali da njegov tim i dalje muči neefikasnost.

-Bila je to kvalitetna i tvrda utakmica, prava takmičarska, koju je odlučio momenat i individualni kvalitet Mersudina Ahmetovića i možda, pad koncentracije mojih igrača. To je donelo pobedu domaćinu, kojem čestitam i želim sreću u nastavku prvenstva. Do sada smo imali šanse da mi postižemo golove u finišu susreta, nismo pogađali, a sad smo eto primili gol u 87. minutu. Potrebno je nekad da imate i sportske sreće. Mi smo mlada ekipa, za razliku od bordo kluba, koji ima kostur tima već nekokoliko sezona. Borac je tek ušao iz Prve lige Republike Srpske i odigrati ovako protiv Sarajeva, to je za nas u ovom trenutku uspeh. Još da smo ostvarili rezultat, bilo bi još bolje. Ali, ako pogledamo utakmicu, dobro smo parirali osvajaču duple krune, koja već dve godine ima isti kostur ekipe – objasnio je Krunić.

Strateg velikana s banjalučkog Gradskog stadiona, iako zaostaje za vodećim timovima osam i deset bodova, nije se odrekao težnje za plasman među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi BiH.

-Dugo je prvenstvo. U ovom trenutku zaostajemo malo od četvrtog mesta, ali to nije toliko mnogo da se odreknemo naše težnje. Na početku sezone cilj je bio stabilizacija kluba i sredina tabele. Tu i jesmo trenutno, a ostalo ne zavisi samo od nas. Imamo klubove koji su dugo godina u vrhu fudbala BiH i konstantno izlaze u Evropu. Retko se desi da nekom od njih izmakne plasman u međunarodna takmičenja. Prošle godine je Evropa izmakla Želji, ali zbog licence, ne zbog igre i plasmana. Nije za očekivati da Borac prve godine napravi toliki iskorak, međutim nije ni nemoguće. Fudbal je to, nepredvidiva igra – zaključio je Branislav Krunić.

 Borac je upao u ritam da svaka tri dana igra takmičarsku utakmicu, kalendar je zaista zgusnut. Već u nedelju (17 časova) u Banjaluku stiže probuđeni mostarski Velež u okviru 11. kola Premijer lige BiH.

-Stalno igramo, da kažem derbije i kvalitetne utakmice. Dolazi nam stari sportski rival Velež. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i idemo u nove borbe, a nadam se, i nove pobede. Protiv “rođenih” interesuju nas samo tri boda – optimista je Krunić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Sarajevo Borac
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
msladjan78 je ocenio igrača
msladjan78 je ocenio igrača