XS
SM
MD
LG

3 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Vranješ srušio Velež (video)

29.09.2019 Jagoš Jagoš

Fudbaleri Borca rezultatom 3:1 su savladali ekipu Veleža u posljednjem susretu 11. kola Premijer lige BiH.

Borac je generalno odigrao dosta dobar meč i prvenstveno nastupom u drugom dijelu susreta ostvario je ovaj trijumf, kojim je ostao u igri za gornji dio tabele.

 

Velež je generalno bio bolji tim u prvom dijelu susreta, ali je primio gol već u 16. minuti susreta, kada je Stojan Vranješ oboren u kaznenom prostoru gostiju, te je sam realizovao najstrožu kaznu.

 

Nastavio je Velež sa nešto boljom igrom i u narednom periodu, a u finišu prvog dijela gosti su stigli do zasluženog poravnanja. Pogodio je Brandao nakon sjajne akcije svog tima.

Velež je ofanzivnije krenuo i u drugom dijelu susreta, bio je bolji tim sve do 57. minute kada Marko Jovanović poslije ubačaja iz kornera pogađa za 2:1.

Veležova igra u tom momentu se raspada, imali su gosti tek još jedan ozbiljan pokušaj ka golu Mladena Lučića, a Borac je stvorio nekoliko jako dobrih šansi i usto je postigao jako lijep gol.

Strijelac je ponovo bio Stojan Vranješ koji se maestralno namjestio na šut i potom zakucao loptu iza leđa Adnana Bobića za konačnih 3:1.

Do kraja susreta, Bobić je zaustavio udarac Vladana Danilovića, a Stojan Vranješ je promašio priliku da šutira i postigne pogodak za još uvjerljiviju pobjedu svog tima.

Borac sada ima 15 bodova i stigao je do šestog mjesta na tabeli, dok je Velež ponovo deseti na tabeli, sa 11 bodova.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Borac Velež