XS
SM
MD
LG

0 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Velež istopio Čelik

26.10.2019 Administrator DC

 

Čelik i Velež odmjerili su snage u 14. kolu Premijer lige BiH, a pobjedu je slavila ekipa Veleža sa 2:0.Golove za pobjedu Veleža postigli su Zeljković i Ćosić. 

Crno-crvenima očito nije dobro djelovala reprezentativna pauza jer su vezali dva poraza, protiv Sarajeva u gostima i sada protiv Veleža kod kuće, a u narednom kolu gostuju ekipi Željezničara.

 

Zeljković je u 10. minutu šutirao sa nekih 25 metara a lopta je prošla pored desne stative. Jani Urdinov je prošao po lijevoj strani i ubacio za Edu Vehabovića koji šutira snažno sa 12 metara ali je Bojan Pavlović odlično odbranio.

U 23. minuti nakon povrede, desni bočni Ante Blažević morao je napustiti igru. Umjesto njega na teren je ušao Ševkija Resić. U 33. minuti na ubačaj Vaska Kalezića, Nusmir Fajić je glavom sa pet metara pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Minut kasnije na drugoj strani, Adnan Bobić skinuo je loptu sa glave Aidinu Mahmutoviću a potom odbranio udarac Ševkije Okića sa 12 metara.

A onda u 51. minuti nakon akcije u kojoj su učestvovali Kalezić, Zvonić i Zeljković, ovaj posljednji se dobro snašao i ubacio loptu sa 15-16 metara iskosa sa lijeve strane pogodivši kontraugao. U 66. minuti Kosta Manev glavom sa osam metara pogađa "samo" prečku.

U 69. minuti Resić je ubacio iskosa sa desne strane a Mahmutović šutirao glavom sa deset metara preko gola. Fajićev udarac u 76. minuti iz slobodnjaka sa nekih 20 metara završio je u naručju golmana Pavlovića.

Do kraja meča, domaći su bezuspješno pokušavali da ugroze gol Veleža koji je bio i u tim momentima konkretniji jer je u dva kontranapada dva puta stavljao na muke Pavlovića, da bi u sudijskoj nadoknadi Ćosić zatresao mrežu Čelika i postavio konačan rezultat ovog meča.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Čelik Velež
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača