XS
SM
MD
LG

1 : 2
Poluvreme
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Ekipa iz Mrkonjić Grada je došla do gola. Mirković je pogodio.
10.minut'
Gol
Tim Poleta je uspio da poravna. Strelac Jovičić.
Gol
Bodovi su otišli za Mrkonjić grad,
Izveštaj utakmice

S juniorima do bodova

07.10.2019 Tekst i foto: Slobodan Dakić

MRKONJIĆ GRAD: Fudbaleri mrkonjićke Slobode u 9. kolu Druge lige -grupa Zapod u Brodu su savladali Polet 1926 sa 2:1.Pobjeda  je više nego zaslužena, jer je podmlađeni i kombinovani tim Slobode nadigrao domaćine u svim elementima igre i zabilježio treću pobjedu u šampionatu.  Sa 11 bodova nalazi se na devetom mjestu tabele drugoligaškog Zapada. Naime, u osam odigranih mečeva fudbaleri Slobode pobijedili su tri, remizirali dva puta i zabilježili tri poraza.

Pogotke za Slobodu postigli  su Igor Mirković u prvom i Vidović u drugom poluvremenu.

 

Pobjeda u Brodu došla je stručnom štabu, fudbalerima i upravi kluba kao melem na ranu. Poslije otete pobjede u Šipovu protiv Mladosti iz Donje Slatine, kada je sudija Jeftić iz Prijedora poništio dva minuta prije kraja regularan gol Mrkonjićanima.

Mnogi su pomislili da Slobodni brod polako tone na dno. Naime, osim nekoliko članova uprave  i entuzijasta, od tima sa „Luka“, svi su digli ruke. Ulje na vatru svojim  nerezumnim odlukama prošle godine je dolio Fudbalski savez Republike Srpske, suspenzijom stadiona „Luke“ za odigravanje prevenstvanih utakmica. Tako da je ekipa Sloboda cijelu sezonu u prošlom šampionatu u Prvoj ligi igrala na stadionu u Krupi na Vrbasu,  Željezničara Sport Tima i Borca u Banjaluci. Lakrdija u režiji moćnika iz FS RS nastavljena je i u Drugoj ligi, pa ekipa Slobode utakmice igra u Krupi na Vrbasu, a od prošlom kolu na stadionu FK Gorica u Šipovu.

Tu nije kraj nevoljama drugoligaša iz Mrkonjić Grada. Odmah na početku šampionata nekoliko fudbalera je zaradilo teže povrede.  Ionako oskudan igrački kadar sveden na minimum. Stručni štab je morao prvom timu da prikluči nekoliko golobradih dječaka iz kadetskog i juniorskog  pogona. Tako je bilo i u Brodu. Desetkovana četa trenera Milorada Glamočaka Kralja, ipak se digla iz „pepela“ i u Brodu odigrala dobar meč i ostvarila značajnu pobjedu.

Naime, strateg Mrkonjićana Milorad Glamočak Kralj, uz mnogo problema je sastavio ekipu za meč sa Poletom. Zbog povreda i bolesti ostao je bez usluga pet prvotimaca, najboljeg strijelca  Miloša Srndovića,  Đukarića,  Babića, Milanovića i Šamare. Da nevolja bude veća polovinom drugog poluvremena igru je zbog povrede napustio iskusni veznjak Igor Mirković.

-Stručni štab sastavio je kombinovan sastav. Šansa je pružena juniorima Anđeliću, Savanoviću, Eremiji, Jovanoviću i Nikiću. Osim Slavaka Anđelića koji je debitovao dok smo igrali još u Prvoj ligi, ostala četvorica fudbalera nemaju skupa odigrano devedeset minuta u prvom timu.Upravo zbog te činjenice pobjeda ima veliki značaj za nastavak takmičenja u šampionatu,  rekao je predsjednik Upravnog odbora Milenko Milekić.

„LUKE“ U PROGRAMU-

Ljubitelji fudbala i  upravi Slobode sa zadovoljstvom su primili vijest da će se raditi nivelacija i uređenje glavnog terena na stadionu „Luke“. Pomoć je obećao i premjer Vlade Republike Srpske Radovan Višković u razgovoru sa opštinskim rukovodstvom prošle sedmice. Već je urađen projekt za čiju realizaciju je potrebno oko 400 hiljada maraka. Paralelno će se raditi i na završetku radova na postavljanju vještačke trave na pomoćnom  igralištu . Prva faza je završena. Zapelo je oko tenderske procedure za drugu fazu - postavljanje vještačke podloge. Očekuje se da će i taj problem uskoro biti riješen.

Druge lige Druge lige Druga liga RS – Zapad Polet 1926 Sloboda (MG)
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača