XS
SM
MD
LG

87 : 77
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

KoŔarkaŔi Sokoca pobijedili gradskog rivala

22.12.2019 M.Muharemović

KK Sokolac - OKK Slavija 1996

KoŔarkaŔi Sokoca pobijedili su u okviru 11. kola Prve koŔarkaŔke lige Republike Srpske za muŔkarce gradskog rivala Slaviju iz Istočnog Sarajeva rezultatom 87:77 i tako ostvarili pozitivan skor na tabeli pred prvenstvenu pauzu.

Publika u sportskoj dvorani u Sokocu prisustvovala je borbenoj i neizvjesnoj utakmici koju su domaćini rijeÅ”ili u svoju korist u poslednja dva minuta igre.

ā€žZadovoljan sam pobjedom protiv jedne mlade ekipe Slavije koja je na ovoj utakmici napravila veliki broj faulova. Ipak, uspjeli smo postići 87 poena i mislim da imamo joÅ” prostora za napredak u naÅ”oj igri. U poslednjih pet utakmica ostvarili smo četiri pobjede, a u prvenstvenoj pauzi pokuÅ”aćemo da se pojačamo i uz povoljnu zdravstvenu situaciju u ekipi ostvarimo plasman u vrh tabeleā€œ istakao je trener Sokoca Tomislav Tamburić.

Slaviju narednog vikenda očekuje zaostala utakmica protiv SKK Student ā€“ Igokea kojom će zavrÅ”iti prvi dio takmičenja.

ā€žÄŒestitam ekipi Sokoca na zasluženoj pobjedi. Mi danas u odbrani nismo najbolje stajali gdje su Ā domaćini u igri jedan na jedan bili znatno bolji.Zbog mladosti i neiskustva izgubili smo neke mečeve na domaćem terenu ali zadovoljni smo dosadaÅ”njim dijelom sezone i u nastavku lige očekujem viÅ”e pobjedaā€œ izjavio je trener Slavije Aleksandar Damjanović.

Najefikasniji igrač utakmice bio je koÅ”arkaÅ” Sokoca Nemanja Okiljević sa 28 postignutih poena, a pratili su ga Pečenica sa 19 i Mijatović sa 18 koÅ”eva. Kod Slavije istakli su se Nikola Pilindavić (19p) i Neven Damjanović (18p).

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Sokolac Slavija 1996