XS
SM
MD
LG

2 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Borac sam sebe porazio

21.11.2020 Administrator DC

U okviru posljednje utakmice subotnjeg programa Premijer lige Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski je ugostio ekipu FK Borac iz Banja Luke, a konačan rezultat utakmice glasio je 2:1 u korist Plemića.

Prva prava prilika je dovela i do prvog pogotka, a igrala se 14. minuta utakmice, kada su Cruz i Pavlović poklonili pogodak Plemićima. Nakon dodavanja Bilbije MaÅ”ić pogađa prazan gol gostiju i dovodi svoju ekipu u vodstvo.

U nastavku utakmice Zrinjski je zaprijeio i preko Enina, ali je njegov udarac sa distance otiÅ”ao visoko preko gola. Igrao se 28. minut utakmice kada je Kaljanac pokazao na kreč u Mostaru, a razlog tome bilo je igranje rukom večeraÅ”njeg kapitena Borca, Jovanovića. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Nemanja Bilbija.

Borac je do kraja prvog poluvremena stigao da smanji prednost Plemića. U 39. minuti utakmice Borac je iz svoje prve Å”anse stigao do pogotka, strijelac pogotka bio je Jovo Lukić nakon sjajnog centarÅ”uta Gorana Zakarića.

U nastavku utakmice Zrinjski je nastavio sa odličnom igrom, a ovoga puta Bojan Pavlović je sjajno odbranio udarce Bekića i Bilbije u 50. minuti utakmice.

Bilbija je ponovo pokuÅ”ao u 59. minuti utakmice, ali je ipak i ovoga puta Pavlović bio siguran. Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Josip Ćorluka je imao sjajan udarac u 71. minuti utakmice, ali je Pavlović u drugom poluvremenu bio na visini zadataka te je joÅ” jedanput spasio ekipu Banjalučana od debakla u Mostaru.Ā 

HÅ K Zrinjski - FK Borac 2:1
Stadion: Pod Bijelim brijegom. Gledalaca: 0. Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo). Strijelci: MaÅ”ić 14' 1:0, Bilbija 28' 2:0, Lukić 39' 2:1.
Žuti kartoni: Bilbija (HŠK Zrinjski)

HÅ K Zrinjski: Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Barbarić (Todorović 68.), Ivančić (Sahiti 81.), MaÅ”ić (Kunić 75.), Bekić, Trebotić, Enin, Tičinović (Ibanez 81.), Bilbija. Trener: Mladen Žižović.

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Ziljkić (Georgiev 58.), Dujaković, Brtan (Kajkut 87.), Subić (Kujundžić 46.), Lukić, Cruz Douglas (Vojnović 46.), Meleg (Čavić 68.), Milojević, Zakarić. Trener: Vlado Jagodić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Zrinjski Borac