XS
SM
MD
LG

30 : 28
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sarajevska Bosna je ponovno premijerligaš!

25.04.2021 A. DJ.

Rukometaši sarajevske Bosne ispunili su svoj cilj i vratili se tamo gdje im je svakako i mjesto - u Premijer ligu BiH. Učinili su to na zaista maestralan način, odigravši perfektnu sezonu u Prvoj ligi FBiH-Jug, u kojoj su tri kola prije kraja već sigurni na prvoj pozici, koja garantuje promociju u viši rang.

 

Sudbina je tako htjela da Bosna odlučujuću utakmicu, kojom i zvanično obezbjeđuju prvu poziciju, u okviru 19. kola igra sa prvim pratiocem - ekipom RK Goražde. Nakon 16 uzastopnih pobjeda, "Studenti" su na svom terenu, u dvorani "Ramiz Salčin" na sarajvskom Mojmilu, svakako bili favorit, ali ih je očekivala najzahtjevnija utakmica do sada.

Da su Goraždaci dobra ekipa, koja nije došla u Sarajevo da se odmah preda, potvrdilo jei prvo poluvrijeme. U jako dobroj rukometnoj partiji gosti su na odmor otišli sa dva gola prednosti, bilo je 15-17. U drugom dijelu, ipak, izabranici Zuhdije Korkarića odigrali su dosta bolje i uspjeli da preokrenu rezultat. Prvenstveno limitirajući svog protivnika na 11 golova u nastavku, Bosna je u završnici došla do velike pobjede rezultatom 30-28.

Najefikasniji u redovima Bosne bili iskusni bivši reprezentativci BiH, Faruk Vražalić sa 8 i Muhamed Toromanović sa 6 pogodaka. Amar Korkarić je tom skoru dodao 4, a Emir Omanović 3 gola. Kod Goražda skoro sve golove postigla su tri igrača: Armin Krakonja 9, Tarik žiga 8, te Kemal Fazlić 7.

ORK Bosna Sarajevo - RK Goražde 30-28 (15-17)

Bosna: Tahirović, Korkarić, Gušić, Balta, Kurtović, Ahić, Denjo, Malagić, Mrda, Božić, Toromanović, Raonić, Mutapčić, Mimić, Vražalić, Omanović.

Goražde: Fazlić, Pleh, Jamak, Žiga, Vrana, Krakonja, Fejzić, Uglješa, Hadžić, Halilović B.H., Sirčić, Hasanefendić, Ćurovac, Šehović, Halilović D., Muratspahić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Prva liga FBiH - Jug Bosna Goražde
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača