XS
SM
MD
LG

Poletani ponos Laktaša

Načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović, danas je posjetio porodicu Poletan u Trnu u ovoj opštini. Ova porodica  iznedrila je dvoje vrhunskih sportista sina Sandra i kćerku Tinu.

Da je sport u krvi porodice Poletan svedoči i trening centar koji je sagrađen u njihovom domaćinstvu. Tina je kao takmičar osvojila treće mesto u Evropi i svijetu u kik-boksu. Nedavno je postala najmlađi internacionalni AIBA sudija 3* u svijetu .

Sandro se sportom bavi od treće godine. Ljubav prema borilačkim sportovima prenela se sa oca i trenera Miće Poletana, koji je majstor džudoa, treći dan, i koji je u borilačkim veštinama više od 40 godina.

Od  2004. godine otvorio je bokserski i kik-bokserski klub “Kruna“. Velike zasluge pripadaju i majci Dijani, koja je uključena u trenažne procese, organizaciju i učešće na takmičenjima.

Sandro je vrhunski sportista, a na to ukazuju brojni rezultati:  bronzana medalja u boksu na Evropskom prvenstvu u Anapi,  osvajač “Zlatne rukavice“ na 60. turniru “Zlatna rukavica“ u Beogradu. U kik boksu je imao pet učešća na Evropskom prvenstvu i dva učešća na Svetskom prvenstvu: Vicešampion na Svetskom prvenstvu 2012. u  Bratislavi; Zlatna medalja na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore 2013. godine u Krinici Zdroj  (Poljska), Vicešampion na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Rimini (Italija), Zlatna medalja na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore 2015. godine u San Sebastijanu (Španija).

Višestruki je prvak Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Izabran je za sportistu opštine Laktaši 2014, 2015 i 2017. godine. Bio je na pripremama u Americi, trenirao je sa bokserskom reprezentacijom Srbije. Prošao je rusku, tajlandsku i kubansku školu boksa, gdje je imao priliku da boksa sa najboljim bokserima širom sveta.

Osim sportske karijere, Sandro i Tina su i uspješni studenti.

Već sad se slobodno može reći da je Sandro  ušao u istoriju borilačkih sportova na ovim prostorima. U naredno periodu Sandra očekuju brojna takmičenja  i izazovi, a najveća ambicija su nadolazeće Olimpijske igre u Tokiju.

Opština Laktaši prepoznaje trud i zalaganje ovih mladih ljudi, te će im  kao i do sada, pružiti podršku i u narendim izazovima.