XS
SM
MD
LG

Tamara Ćešic: Trenutno uživam u odbojci, nakon studija vidjeću šta dalje

Treću sezonu sezonu u nizu dres Studenstkog odbojkaškog kluba „Mostar“ sa velikim uspjehom nosi Brčanka Tamara Ćešić, a pored toga student je i treće godine na Filozofskom fakultetu u Mostaru, na odsjeku Odnosi s javnošću.

 

Foto facebook Tamara Ćešić

 

Njena ekipa odlično je ušla u novu sezonu Super lige FBiH, grupa Jug, a nakon prvog dijela sezone imaju osam pobjeda, uz samo dva izgubljena seta.

“Naše igre ove sezone pokazale su jasnu namjeru i cilj, a to je  da Mostar vratimo u Premijer ligu BiH. Nesretnim slučajem smo ispale prošle sezone, ali ove godine se trudimo biti prve i pokazati da ovaj klub ima ekipu za najviši odbojkaški rang u BiH”, ističe Ćešić.

Ova odbojkašica koja je svoju karijeru gradila u Jedinstvu iz Brčkog, te Modriči i tuzlanskoj Slobodi, ima samo riječi hvale za Mostar, te ljude u klubu.

“Prezadovoljna sam ovim gradom koji je poseban, a po meni i jedan od najljepših gradova u BiH. Srećna sam što sam u klubu u kojem stvarno nema nikakvih problema. Uprava kluba je maksimalno korektna i trude se zadovoljiti sve naše želje”, kaže ova lijepa odbojkašica iz Brčkog.

Dodaje ova odbojkašica kako je završna godina studija, te kako kaže prioritet joj je steći diplomu.

“Sigurno da je nekada teško uklopiit obaveze na fakultetu i učenje, kao i treninge, ali na kraju sve se stigne. Moram istaći da imam dosta prijateljica i ljudi koji mi pomažu i podrška su mi, tako da sam mnogo srećna što imam dobre ljude oko sebe, a uz to sve igram odbojku što najviše volim”, govori Tamara.

Foto facebook Tamara Ćešić

Kada je riječ o daljim odbojkaškim planovima, Ćešićeva ponavlja da je fakultet ipak prioritet.

“Iskreno, ne znam šta da kažem. Naravno da kao i svaka odbojkašica imam plan i želju otići negdje dalje. Bila sam to u prilici i prije godinu dana, ali sam htijela da završim fakultet te se onda okrenem odbojkaškoj karijeri negdje dalje”, zaključuje Ćešić.

Na kraju pvog dijela sezone Mostarke su liderke sa 24 boda, isto koliko ima i ekipa Novog Grada iz Sarajeva, ali i utakmicu više u odnosu na ekipiu iz Mostara,  koja nije odigrale meč sa Čapiljnom u ovkiru 9. kola.


Novi Grad 3 : 1 Ilidža
Mostar 3 : 0 Čapljina
Troglav 1 : 3 Alipašino Polje
Vogošća 0 : 3 Ilijaš
Igman 3 : 2 Smeč
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mostar 18 18 0 52
2 Novi Grad 18 15 3 46
3 Igman 18 13 5 37
4 Ilijaš 18 11 7 32
5 Smeč 18 10 8 31
6 Alipašino Polje 18 6 12 20
7 Ilidža 18 6 12 19
8 Čapljina 18 5 13 14
9 Troglav 18 4 14 13
10 Vogošća 18 2 16 6