XS
SM
MD
LG

Kup Srpske pripao ŽKK "Orlovi": Banjalučanke u finišu srušile "Leotar 03"

 

 

Ženski košarkaški klubovi  “Orlovi” pobjednik je Kupa Republike Srpske, a u finalnom susretu odigranom u Derventi savladali su ekipu ŽKK “Leotar 03” rezultatom 68:65.

 

 

Iako su Trebinjke tokom cijelog meča imale prednost, u samom finišu presudila im je Milica Zeljković sa tri vezane trojke.

“Možda je to bila samo sreća ili se isplatio naš sav rad. Potrudili smo se da odigramo jaku odbranu, te preokrenemo u zadnjim sekundama”, istakla je Zeljkovićeva.

Banjaluačnke su u Derventu stigle i bez trenera koji je iznenada otišao u Kinu, a u finalu ih je vodila Aleksandra Mušić koja je kazala kako se utakmica igra četrdeset minuta, te da se nisu predavali.

“Za nekog ko je bio profesionalan sportista kao što sam ja, igra se do zadnjeg zvuka sirene. Nisam bila iznenađena igrom protivnika, jer ovo je Kup igra se na neutralnom terenu. Nismo ni imali puno vremena za pripremu, pored trenera i tri igračice bile su odsutne”, istakla je Mušićeva koja je sa klupe predvodila Banjalučanke.

Imali smo problem u posljednjoj četvrtini sa zonom, te smo bili oslabljeni za pleja istakao je trener ŽKK “Leotara 03” Milorad Nadaždin.

“Osjetio se nedostatka zamjene za pleja Kešeljević, koja je pala u samom finišu, tačnije posljednjoj četvrtini. Možda da smo bili kompletni bilo bi drugačije, ali ni jednog momenta ne umanjujem pobjedu protivnika koji se borio tokom cijelog meča i moje čestitike”, istakao je Nadaždin.

Ovim finalnim mečom htijeli smo da promovišemo košarku u Derventi, te animiramo klub iz ovog grada, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza RS Dragan Ćazić, koji je izrazio i zahvalnost opštini Derventi na pomoći u organizaciji finalne utakmice.

Bio je ovo treći trofej Kupa RS za ekipu iz Banja Luke, čiiji je sportski direktor Kornela Zirdum Vuković, inače rođena Dervenćanka i nekadašnja igračica Ženskog košarkaškog kluba „Derventa“.

 

ŽKK "Orlovi" - ŽKK "Leotar 03" 68:65
(14:17; 27:31; 44:53; 68:65)
Sportsko-kulturni centar Derventa

ŽKK "Orlovi": Vasilić 6, Simić, Kovačević, Popović 10, Zeljkoivć 28, Domuzin 16, Šobot 4, Božić, Orašanin, Babić 4, Marjanović. Trener: Aleksandra Mušić.


ŽKK "Leotar 03": Kešeljević 15, Gudelj 15, Šamurić, Milanović 8, Jokanović, Dostanić, Mlaković 25, Putica, Popović, Škrivan, Gordić 2, Radovanović. Trener: Milorad Nadaždin.

Fotosi: