XS
SM
MD
LG

Saradnja OC Jahorine i Bolnice Srbija

JZU Bolnica Srbija i Olimpijski centra Jahorina, će  u ponedjeljak, 21. januara 2019. godine u 10:00 časova, u prostorijama JZU Bolnice „Srbija“   u Istočnom Sarajevu, održati  konferenciji za novinare, povodom akcije besplatnih mamografskih pregleda za sve žene sa područja opština grada Istočno Sarajevo.

Kao društveno odgovorna kompanija Olimpijski centar Jahorina odlučio je u saradnji sa JZU Bolnica „Srbija“ u Istočnom Sarajevu omogućiti besplatne preglede mamografima koji imaju za cilj rano otkrivanje raka dojke, adekvatnu dijagnostiku i terapiju, smanjenje smrtnosti i poboljšanje kvaliteta života žene.

Otkrivanje raka dojke u ranoj fazi pored visoke šanse za izlječenje, omogućava i primjenu hiruških intervencija, brži oporavak, smanjenje invalidnosti, bolji kvalitet života kao i smanjenje troškova liječenja i indirektnih troškova bolesti.

Cilj konferencije je upoznavanje javnosti o načinu prijave za ovu akciju ali i vraćanje povjerenja stanovnicima Sarajevsko – romanijske regije bolnicom “Srbija” u zdravstveni sistem.