XS
SM
MD
LG
12.02.2019 Bojana Arbinja, Opština Sokolac

Sokolac u srcu

Ne dešava se često da u jednoj maloj sredini odraste toliki broj sportista koliko ih ima Sokolac. Oni nas predstavljaju na različitim meridijanima i rado prenosimo njihove uspjehe, jer dijelimo ponos i čast što su potekli upravo odavde. Jedna od takvih je Milica Radović, koja je odbojku počela da trenira prije petnaestak godina, tačnije 2004. godine je napravila svoje prve odbojkaške korake u Odbojkaškom klubu „Glasinac“, u čuvenoj „Limenci“. Tada je, kako nam je rekla, imala tačno dvanaest godina i bila je najviša u razredu, što joj je pomoglo da se opredijeli za bavljenje sportom, ne sluteći da će je Mikasina lopta pratiti gdje god da krene.

– Relativno kratko sam trenirala u Glasincu , neke dvije i po godine, ali dovoljno da mi tadašnji, a i sadašnji trener Marko Obrenović prognozira uspješnu karijeru. Uz pomoć trenera Marka, 2007. godine i poslije završene osnovne škole, sa četrnaest godina odlazim u beogradski „Radnički“, gdje sam ostala narednih godina. Nastupajući za sve njihove selekcije, od kadeta do prvog tima, stekla sam bogato sportsko iskustvo. Uvijek se rado vraćam u Sokolac i „Glasinac“. Kao što i sami znate, sa velikim zadovoljstvom i radošću učestvovala sam na „MOSI 2018“ u Priboju. Nadam se da ću to ponoviti još koji put. Svojim prijateljima na internetu objašnjavam gdje je Sokolac i često im kažem da je dom samo jedan i to se nosi u srcu, istakla je Milica.

Njeni najznačajni sportski koraci desili su se u Sokocu i beogradskom „Radničkom“ u Srbiji. Odlične igre Milica je bilježila i u šampionskom klubu „ Bimal – Jedinstvo“ iz Brčkog.

– Moja najuspješnija sezona u dosadašnjoj karijeri desila se u Brčkom. Tu sam osvojila tri titule ,tri zlatne medalje: Kup RS, Kup BiH i Prvenstvo RS. Zabilježila sam i istorijski, prvi nastup u Ligi šampiona, 1/16 finala CEV kupa. Pored svih ovih uspjeha, druženje i stečena prijateljstva su još veće bogatstvo. Za mene je to bila nezaboravna, sezona iz snova, prisjeća se ona.

Belgijska štampa o Milici

Radovićeva u Belgiji boravi već drugu godinu zaredom. Poslije uspješne sezone u Brčkom, odlučila je da otputuje u Belgiju, jer su se, kako kaže, poklopile njene i ambicije kluba.

– Poklopile su nam se vizije i ne kajem se što sam izabrala Belgiju. To je mala zemlja, jako dobro organizovana, mentalitetom slična nama. Te karakteristike su najviše presudile da u njoj i ostanem.

Da su Belgijanci znali koga biraju pokazuje i zvanično priznanje MVP igrača u Belgiji, koje se rijetko dodjeljuje.

– Zvanično se ovo priznanje rijetko dodjeljuje, ali na ovom takmičenju u borbi za Kup Belgije, treneri oba tima su me proglasili MVP-jem. Smatrali su da sam igrala kvalitetno, a statistika po kojoj sam u totalu napravila 23 poena i od ukupno 40 dobijenih lopti „prošla“ 21 loptu to dokazuje. Sistem takmičenja je tkz. kup sistem. Ispadanje je direktno i nema popravnog, kazala je Milica.

Iz vremena nastupa za OK „Glasinac“ Sokolac

„Saturnus“ je klub za koji Milica trenutno nastupa. To je mali klub, ali prema Miličinim riječima velika su porodica koja ima veliko srce.

– Trenutno smo jako loše rangirane na tabeli jer smo imali velikih problema na početku sezone. Novi trener, 6-7 novih igrača, raznorazne povrde uzrok su takvog stanja. U ovoj godini sve je došlo na svoje, tako da u 2019. godini igramo dobru odbojku. Iz vikenda u vikend smo sve bolje i bolje, ističe Radovićeva.

Tokom petnaestogodišnje karijere Milica je igrala u “ Glasinacu“ u Sokocu, „Radničkom“ u Beogradu, „Jedinstvu“ u Užicu, i klubu „Pannaxiakos“ Naxos, u Grčkoj, „Merignac“ u Bordou, u Francuskoj, “ Kuli “ , iz Gradačaca, brčanskom „Jedinstvu“, dok danas nastupa za „Saturnus“ iz Mihelbekea u Belgiji.

U svojim odgovorima na naša pitanja koje je dostavila redakciji „Info centra“ napisala je da u Belgiji sigurno ostaje do maja, jer do tad traje prvenstvo. Uz obećanje da se vidimo tokom idućih „MOSI Sokolac 2019“, poželjeli smo joj mnogo snažnih zakucavanja u protivničko polje.