XS
SM
MD
LG

Ćosić i Ziljkić van stroja

Fudbaleri Borca vratili su se u stvarnost. Juče su, u prepodnevnim časovima, odradili prvi trening u svom gradu po povratku sa priprema u Antaliji, a loše vreme koje je juče zahvatilo Banjaluku najavilo je poteškoće u daljem radu crveno-plavih. Trener Darko Vojvodić odradio je sa igračima trening, posle kojeg je istakao:
-Još dok smo bili u Turskoj govorio sam fudbalerima da ćemo se po povratku u Banjaluku vratiti u stvarnost. Sada nam tu stvarnost pokazuje vreme, a potom nam sledi i “uveravanje” na terenima i utakmicama. Ono što smo uradili u Antaliji bilo je fantastično, na tom nivou treba i da ostanemo.
Van stroja su dvojica fudbalera, Đorđe Ćosić i Almedin Ziljkić, koji su se iz Turske vratili povređeni pa su van trenažnog procesa. Njih dvojica će u narednih sedam do deset dana ići na terapije, radiće po posebnom režimu, a primaju i plazmu kako bi što pre mogli da se stave na raspolaganje stručnom štabu, odnosno budu spremni za početak prvenstva zakazan za 9. mart.
-Šteta za obojicu, odlično su krenuli, ozbiljno se nametnuli, a onda su doživeli povrede. Posebno se to odnosi na Ziljkića koji je bio i strelac nekoliko golova, ali… Sve je to fudbal i nadamo se da će se i Ćosić i Ziljkić brzo vratiti u trenažni proces i staviti na raspolaganje – dodao je Vojvodić.
Banjalučani će u svom gradu da treniraju do ponedeljka, 18. februara kada je planiran odlazak na trodnevni boravak u Sloveniju.
-Naša baza tri dana trebalo bi da budu Čateške Toplice, a u utorak, 19. februara planiramo i da odigramo još jednu kvalitetnu prijateljsku utakmicu protiv slovenačkog šampiona ljubljanske Olimpije. To je još jedna u nizu akcije iz realizovanja poslovno-tehničke i sportske saradnje sa našim prijateljskim klubom. Taj meč će nam dobro doći u finišu rada tokom ovih zimskih priprema. Planirano je da se dan posle utakmice vratimo kući – rekao je popularni Vojvoda.
Celokupne troškove boravka u “deželi” ekspediciji banjalučkog prvoligaša snosiće predsednik Olimpije Milan Mandarić, poslovni partner velikana sa Trga Republike Srpske, ali i čovek koji je izrazio želju da pomogne najvećem klubu srpskog entiteta u “Dejtonskoj zemlji”. Do polaska u Sloveniju fudbaleri Borca će trenirati na pomoćnom terenu Gradskog stadiona sa umetnom podlogom.
-Imamo još dovoljno vremena da uradimo celokupni proces koji smo po planu i programu zacrtali. Spremni ćemo dočekati početak prvenstvene trke na proleće – jasan je i optimističan Darko Vojvodić, strateg Borca.
 

Kup BiH

Pored prvenstva u Borcu razmišljaju i o takmičenju u Kupu BiH, takmičenju čiji pobednik ide u kvalifikacije za UEFA Evropsku ligu.
-S nestrpljenjem čekamo žreb četvrtfinala. Taman kada budemo putovali za Sloveniju saznaćemo ime protivnika. Prvi meč je na programu 27. februara i biće to prvi zvanični meč za nas ovog proleća. Voleli bi da nam sportska sreća bude naklonjena i da dobijemo lakšeg protivnika. Bez obzira na sve borićemo se za plasman u finale. Vredi pokušati. Bilo bi lepo da uz prvenstvo i na drugom frontu budemo uspešni. Možda ponovimo i 1988. godinu, ko zna? Imamo potencijal – rekao je Vojvodić.

Sportski zurnal

Darko Vojvodic


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17