XS
SM
MD
LG

Nova pobeda Metalca

Fudbaleri kluba iz Gornjeg Milanovca zabeležili su i drugu pobedu od kako se nalaze na pripremama u Makedoniji.  Ekipa Metalca pobedu je izvojevala protiv FC Genc Kalemler iz Gostivara, člana druge makedonske lige – grupa Istok, a utakmica se igrala na terenima sportskog centra Biljanini izvori.
 

Foto: FK Metalac

Utakmica se igrala po teškom terenu i vetrovitom vremenu na Ohridu. U takvom ambijentu nije se puno videlo fudbalskog majstorstva. Utakmica je obilovala prekidima, grubim startovima i tehničkim greškama sa obe strane. U takvim uslovima bolje su se snašli fudbaleri Metalca koji su propustili priliku da ubedljivije slave. Jedini gol na utakmici postignut je nakon dobrog prodora Grbovića po desnoj strani koji pravovremeno loptu u prostor šalje Vukmanoviću, a ovaj opet precizno pronalazi Kecapa, koji rutinski loptu šalje u mrežu borbenih fudbalera iz Gostivara.

Da poveća prednost propustio je Plazinić koji neometano sa 11 metara od gola, na asisteniciju Kecapa, loptu šalje pored stative. U izglednoj šansi našao se i Grbović nakon jednog ubacivanja iz drugog plana, ali nije bilo promene razultata. Fudbaleri Genc Kalemlera u izglednoj prilici našli su se kada je poslednja linija odbrane Metalca „poklonila“ jednu loptu napadačima makedonskog  tima ali je Jelovac bio na visini zadatka.

Fudbalere Metalca očekuju još dve utakmice do povratka u Gornji Milanovac, u sredu za protivnika imaće ekipu Pelistera i u petak kada će odmeriti snage sa fudbalerima Boreca iz Velesa, inače liderom druge makedonske lige.

Genc Kalemler – Metalac  0:1

Strelac: Kecap 33. min

Metalac je nastupio u kombinovanom sastavu, u kome su svi igrači dobili šansu: Kostić (od 45. min Jelovac), Grbović, Vukomanović (od 45. min Mijailović), Gočanin, Pajević (od 45. min Mlađović),  Maksimović (od 45. min Vukadin), Milovanović (od 45. min Krstić), Kecap (od 45. min Savić), Vukmanović (od 45. min Ješić), Milanović (od 25. min Glišović, od 45. min Đurić), Plazinić (od 45. Ilić).