XS
SM
MD
LG
14.02.2019 Administrator DC

Dodik zatvara Eyof

Evropski olimpijski festival za mlade /EYOF/, čiji su ovogodišnji domaćini Istočno Sarajevo i Sarajevo, svečano će biti zatvoren sutra u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Skupštine grada Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić izjavio je da će u okviru svečane ceremonije zatvaranja biti uručene medalje pobjednicima sutrašnjih takmičenja, primopredaja zastave između ovogodišnjeg i organizatora narednog Festivala mladih, a gašenjem olimpijskog plamena zvanično će biti završen ovogodišnji EYOF.

On je na konferenciji za novinare rekao da se očekuje da će zatvaranju EYOF-a prisustvovati zvaničnici Republike Srpske i BiH, predstavnici gradova organizatora, diplomatskog kora u BiH, nacionalnih olimpijskih komiteta zemalja učesnica EYOF-a i Evropskog olimpijskog komiteta.

„Prisutni će biti i predstavnici finskog grada Lahtija, u kojem će biti održan naredni EYOF 2021. godine“, najavio je Lučić.

Predsjednik EYOF koordinacione komisije Jozef Liba pohvalio je ovogodišnju organizaciju, ističući da učesnici nisu imali nijednu pritužbu.

„Ovo je dobar preduslov za dalji razvoj zimskih sportova u BiH“, poručio je Liba, ocijenivši da će sutrašnja ceremonija zatvaranja biti prilika da Istočno Sarajevo i Sarajevo pokažu koliko su gostoljubivi i time podstaknu ljude da se vrate ovamo.

Zamjenik direktora EYOF-a Natko Sudžuka izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tokom ove sportske manifestacije, a posebnu zahvalnost izrazio je institucijama gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo, te ostalima koji su pomogli njenu organizaciju.

„Ujeren sam da će zatvaranje biti veličanstveno, da će proteći u najboljem redu i dostojanstveno“, zaključio je Sudžuka.

Portparol Grada Istočnog Sarajeva Aleksandra Berjan precizirala je da će ceremonija zvaničnog zatvaranja EYOF-a početi u 19.30 časova ispred zgrade Gradske uprave.

Ona je dodala da će zatvaranju prethoditi koncert beogradske grupe „Van Gog“, sa početkom u 18.00 časova, a da će nakon zatvaranja biti održan koncert grupe „Miligram“ u 20.30 časova, a biće upriličen i vatromet.

Najavljeno je da će zbog ceremonije zatvaranja na području Istočnog Sarajeva biti povećane mjere bezbjednosti i izmijenjen režim saobraćaja.
/Srna/