XS
SM
MD
LG

Trka poznatih ljubiterlja Jahorine, broj dva


Jahorina, Sarajevo 28.2.2019. godine, Kompanija Comtrade, hotel Termag i Olimpijski centar Jahorina zasigurno su se potrulili da kao organizatori pripreme najbolji provod na planini svima koji se odluče da 2. marta provedu svoje vrijeme na stazi Poljice i Trci poznatih ljubitelja Jahorine powered by Mercedes-Benz.

Zabava počinje tačno u podne, a poznati stand-up komičari Hazim Mujčinović i Peđa Bajović uvest će sve posjetitelje u program dešavanja. Zatim će uslijediti nastup DJ-a, te dijeljenje markera za učesnike Trke. Glavni promotor ovogodišnje Trke poznati je jugoslavenski skijaš kojeg su Sarajlije, prije 35 godina voljeli više od bureka, Jure Franko, koji je ovom prilikom izjavio:

„Čast i zadovoljstvo mi je biti glavni promotor Trke poznatih ljubitelja Jahorine, na koju sam se sa velikim zadovoljstvom odazvao. Prošle godine, kada je ova Trka prvi put i organizovana, tačnije tog vikenda kada se održavala, bila je najveća vijest u regionu. Meni je bilo iznimno žao jer sam bio spriječen da prisustvujem, ali mi je ove godine ukazana velika čast da budem pozvan kao zaštitno lice  Trke koja je ove godine podignuta na još ozbiljniji nivo. Moje kolege skijaši i ja, ali i rekreativci, zasigurno ćemo prirediti odlično i ferplay skijanje i neka najbolji pobjede.“

U 14 sati na glavnoj bini koja će biti postavljena ispred hotela Termag nastupit će Lexington band, čiji je frontman Bojan Vasković već ranije, svima koji budu na stazi Poljice tog dana, obećao odličan provod. Pored fenomenalnog muzičkog ugođaja, organizatori ali i prijatelji ovogodišnje Trke potrudili su se da naprave odličan program. Tokom dana će se dodjeliti i vrijedne nagrade nagradnog konkursa koji je tokom prethodnih dana bio aktivan na oficijelnoj facebook stranici Trke. Isto tako organizatori su priredili i dodatni takmičarski sadržaj zabavnog karaktera za sve posjetioce, roditelje i djecu koji se na licu mjesta mogu prijaviti na trku u Mercedesovim gumama i osvojiti neku od nagrada koje je kompanija Mercedez-Benz pripremila za ovu priliku.

Pored Franke, ovogodišnji promotor Trke je i bivši reprezentativac Jugoslavije Bojan Križaj. Bojana pamtimo po vrlo uspješnoj sportskoj karijeri a kruna je sigurno bila pobjeda velikog Ingemara Stenmarka 1987. kada je Križaj na Jahorini osvojio Kristalni globus u slalomu.

„Rado se sjećam Jahorine i te 1987. godine kada sam dobio najljepše priznanje u životu i osvojio Kristalni globus u slalomu, što je po meni veći uspjeh od pojedinačnih pobjeda u Svjetskom kupu ili možda Svjetskog prvenstva u Schadmingu gdje sam osvojio srebrnu medalju. Na Jahorini se uvijek osjećam izvanredno. Postoji ta emocija iz prošlosti, te svaki put kada dođem ovdje probude se ta sjećanja na Olimpijadu, a manifestacija Trka poznatih ljubitelja Jahorine zasigurno, barem na jedan dan u godini vrate tu euforiju. Ponosan sam na dešavanja na Jahorini i put investicija i ulaganja u ovu Olimpijsku ljepoticu“, rekao je Križaj.

Ovogodišnja Trka, za razliku od prethodne ima i društveno odgovorni karakter. Naime organizatori su se odlučili  da Trka poznatih pored odlično organizovanog zabavno rekreativnog sadržaja ima i jedan posve novi značaj.
 
 ''Sav novac od prikupljenih kotizacija za trku poklanjamo u humanitarne svrhe, a ček ćemo dodjeliti gdinu Fikretu Kubatu direktoru Roditeljske kuće u Sarajevu na VIP zabavi koja će biti održana u restoranu Koliba u 21.00h gdje će učesnike Trke, prijatelje projekta, sponzore i medije zabavljati Dejan Matić“, izjavio je Nemanja Vučetić, direktor marketinga u hotelu Termag.
Učešće na Trci poznatih ljubitelja Jahorine powered by Mercedes- Benz potvrdila su mnoga poznata lica iz svijeta biznisa, sporta, glume, muzike, a neke od njih predstavila je Ema Delalić,marketing manager, u kompaniji Comtrade.

„Ove godine su sa nama Jure Franko i Bojan Križaj kao promotori Trke, a tu su i Frano Lasić, Ana Stanić, Neven Bošković, Milan Kanlić, Tomisav Cvitanušić, Veselin Jevrosimović, dr. Srđan Mijatović,  Sejo Sofić, Branimir Rađenović, Lajla Torlak, Marko Marković, Nenad Šarenc, Mirjana Mauri, Belma Pečanin i još mnogo drugih. Svakako se moramo zahvaliti svima njima jer su iskazali interesovanje i potvrdili svoje učešće, i naravno našim dragim prijateljima i društveno odgovornim kompanijama koje su podržale organizaciju Trke poznatih“, navela je Delalić.

„Danas je 91. dan skijanja na Jahroini, a već su premašeni svi paremetri iz prethodne sezone i prihodi, ali i broj skijaša, te broj vožnji, a veliku zaslugu za to imaju upravo ovakvi događaji koji pretvaraju Jahroinu u centar dobre zabave. Trku će otvoriti bh. paraolimpijci u skijanju, program nastaviti članovi udruženja „Međedi“, i prijavljeni učesnici Trke, a za sami kraj i zatvaranje Trke biće zaduženi instruktori SKI škola na Jahorini koji će pokazati svoje vještine u skijanju i pripremiti fascinantne vizuelne efekte uz pomoć rekvizita. Snijega ima dovoljno, svih 40km staza je u funkciji, a stazu Poljice posebno pripremamo za Trku i sigurna sam da će uživati i takmičari i gledaoci“, izjavila je Iva Ivkić izvršna direktorica OC Jahorina.

„Ovu priliku bih iskoristila da pozovem sve građane da ovaj vikend provedu na planini i dobro se zabave sa svim prijateljima Trke kao što su Mercedes Benz, m:tel, Petrol, Prointer, Philips, Fujitsu, Sarajevski Kiseljak, Sarajevska pivara, Nova banka, Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo, GoPro, Drina Osiguranje, Plantaže 13.jul, Up trend marketing, Zlatara Sofić, Comprex, Kibe Mahala, Zlatiborac. Uputila bih i zahvale našim medijskim partnerima Telegraf.rs, RTRS, Klix.ba, RSG Group, Gracija, Ljepota i Zdravlje, Nova BH, Furaj.ba, SrpskaInfo.com, Mondo.ba, Ski.ba, Life.ba, Euro Blic i Led Media“, rekla je Tea Feriz, marketing koordinator ispred brenda GoPro.

Učesnici  i organizatori Trke poznatih ljubitelja Jahorine powered by Mercedes-Benz garantuju odličan provod i najbolju zabavu na planini, a mi vas pozivamo da zajednički 02.03.2019. od 12.00h uživamo u svim pripremljenim sadržajima na stazi Poljice na Jahorini.