XS
SM
MD
LG

EL: Bolan poraz Bajerna

Košarkaši Makabija došli su do izuzetno bitne pobjede. Oni su u 25. kolu Evrolige slavili u Minhenu protiv Bajerna, rezultatom 77-70.

Prvi period bio je izuzetno izjednačen i od starta je vođena velika borba. Makabi je imao u jednom trenutku +5 ali Bajern se vratio i čak i poveo. Ipak, prvi period dobija Makabi sa 18-17. U drugom periodu gledali smo još tvrđu košarku i igralo se u mini serijama. Ipak, Makabi je za nijansu bio bolji i na odmor su otišli sa +2.

U trećem periodu totalni raspad Bajerna. Ekipa Dejana Radonjića doživjela je ''pomračenje uma'' u ovom periodu. Gubili su lopte, napadi su im bili bez ikakve ideje a Makabi je sve to znao kazniti i sa +11 ušli su u poslednji period. Bajern se nije predao i poenima Vilijamsa sa linije slobodnih bacanja, prišli su na -2. Ipak, Makabi uzvraća serijom 6-0. Ni tada se Bajern nije predao i na nešto više od minut do kraja prišli su na -4. Međutim, u narednom napadu nisu zagradili defanzivni skok a Rol je to kaznio trojkom za nedostižnih +7.

Makabi je do pobjede predvodio Vilbekin sa 19 poena dok je najbolji kod Bajerna bio Vilijams sa 17 poena.

Obje ekipe su sada na omjeru 12-13 ali Makabi ima bolji međusobni skor.

Foto: Evroliga