XS
SM
MD
LG

Počele pripreme za 2. ''Famos futsal kup" Istočna Ilidža 2019''

Marinko Božović, predsjednik Upravnog odbora FK Famos, sastao se večeras u klupskim prostorijama sa članovima Organizacionog odbora ''Famos Futsal Kupa'', čime je ozvaničen početa organizacije ovog prstižnog turnira, koji će se po drugi put održati u Istočnoj Ilidži.

- Jedan od zaključaka sa prethodne sjednice UO FK Famos bio je da već sad uđemo u organizaciju turnira, koji je za premijerno izdanje od prošle godine dobio sve pozitivne ocjene. Na večerašnjem sastanku prisustvovao je jedan broj članova Organizacionog odbora, koji je dobio zadatke za naredni period – rekao je Božović.

Jedan od prioritetnih zadataka je da se što prije krene u promociju turnira.

- Pod ovim zadatkom podrazumijeva se prije svega medija i marketinška promocija. Ono što bih posebno naglasio jeste činjenica da će nagradni font ostati na nivou prošlogodišnjeg, odnosno da prvaka očekuje deset hiljada konvertibilnih maraka, drugoplasiranu ekipu dvije hiljade, a trećeplasiranu hiljadu – kaže Božović.

Mirko Marvan, direktor turnira, predložio je neke novine, već od žrijeba, pa do sistema takmičenja.

- Želja nam je da žrijebanje bude svečanije i uz veću medijsku pažnju. Proшle godine imali smo jednu ekipu koja je došla iz reda drugih država. Bio je to KMF Nikšić, koje je na karaju osvojio titulu prvaka. Ove godine želimo više ekipa iz susjednih zemalja, a da bi se taj cilj ostvario razmišljamo o sistemu po kojem bi se za jedan dan igrale sve utakmice u jednoj grupi. Na taj način bismo ekipama smanjili troškove dolaska. Takođe, jedna od novina trebala bi da bude i svakodnevna, te glavna nagrada za gledaoce. Mislim da imamo dovoljno vremena da i ove godine napravimo praznik futsala u Vojkovićima – rekao je Marvan.

Termin odigravanja trunira planiiran je za drugu polovinu juna mjeseca. Generalni pokrovitelj i ove godine biće opština Istočna Ilidža.