XS
SM
MD
LG

Žana Dragutinović, odbojkašica Jedinstva: Da sjajnu sezonu krunišemo titulom prvaka BiH

Odbojkašice Jedinstva Bimal iz Brčkog lakše nego očekivano izborile su finale plej-ofa za prvaka BiH, a u polufinalu su dva puta sa po 3:0 savladale Kulu iz Gradačca.

Foto: Facebook ŽOK Bimal-Jedinstvo

Ipak, kapiten ekipe iz Brčkog Žana Dragutinović kaže da uvjerljivi rezultati u polufinalu i nisu slučajni.

„Sa velikim respektom prema protivniku smo ušli u polufinalnu seriju. Ne tako davno sa istim rivalom smo odmjerili snage u finalu Kupa BiH gdje smo ih savladali, te smo znali odakle prijeti opasnost. Nije bilo lako, ali znale smo koliko možemo i šta nam je cilj i izborili smo finale“, govori Dragutinovićeva.

Pored osvajanja Kupa BiH, popularne brčanske princeze odbranile su i titulu Kupa Republike Srpske, a potpunu dominaciju u dosadašnjem toku sezone produžile su i plasmanom u finale plej-ofa. U finalu i borbi za trinaestu titulu prvaka očekuje ih ne tako lak zadatak, okršaj sa ekipom iz Gacka.

Kapiten Jedinstva ističe da se radi o odlično posloženoj ekipi, ali istovremeno podsjeća da je cilj Jedinstva samo jedan, odbrana titule prvaka BiH.

„Ove godine došlo je i do podmlađivanja ekipe Gakca, ali sve igračice koje su našle svoje minute na parketu definitivno su opravdale očekivanja. Najveća opasnost prijeti nam od kapitena ekipe Helene Popović, koja je sigurno najvažniji igrač Gacka. Treba istaći da su tu i dvije internacionalke iz Brazila, te libero Dejana Boljanović“, kaže ova mlada Brčakinja.

Na putu do finala Gačanke su pobijedile Magalić sa 2:0 u pobijedama, dok su istim rezultatom bile bolje od BL Voleja.

Finalna serija igra se na dva dobijena meča. Prva utakmica za prvaka na rasporedu je predstojećeg vikenda u Gacku., a u slučaju da se bude igrao treći meč, prednost domaćeg terena biće na strani Jedinstva.