XS
SM
MD
LG

Atletičari Srbije u Trebinju

Gradonačlenik Trebinja sa predstavnicima reprezentacije Srbije

Atletska staza na stadionu u Policama, poslije sedam mjeseci kašnjenja, zablistala je u punom sjaju, a primila je i prve goste - seniorsku i juniorsku reprezentaciju Srbije.

Na petnaestodnevne pripreme došli su sprinteri, preponaši i skakači - njih oko 30, a uz njih su došli i takmičara iz različitih klubova u Srbiji.

Rukovodilac priprema i trenera Mirjana Stojanović kaže da su čuli da je klima u Trebinju prijatna, da je izgrađena nova atletska staza i da sve odgovara uslovima za trenažni proces.

"Svi članovi priprema se spremaju za velika takmičenja u ovoj godini kao što su Evropsko i Svetsko prvenstvo. Na pripremama je i Aleksa Kijanović koji se priprema za Svetsko prvenstvo u Dohi u Katru krajem septembra. Uslovi su na zadovoljavajućem nivou", istakla je Stojanovićeva.

Ona je istakla da vjeruje da će zahvaljujući uslovima, Trebinje dobiti kvalitetne atletičare.

"Došli smo u Trebinje sa namerom da ovo ne bude samo jedan dolazak, već da naša reprezentacija ima bazu u koju će dolaziti svake godine", rekla je Stojanovićeva.

U Trebinju je i trener srpskog atletičara Emira Bekrića Mirjana Stojanović, kao i trener u Atletskom klubu "Partizan 1945" i najbržeg Srbina Alekse Kijanovića Stanoje Burlić, koji je prošle godine proglašen za najboljeg seniorskog trenera.

"Ovo su pripreme za sezonu i takmičenja tako da radimo jako i intenzivno. Očekujem od mojih atletičara dobre rezultate i nadam se da ćemo preko Trebinja doći do uspjeha", istakao je Burlić.

Novi "hram" trebinjske, ali i regionalne i evropske atletike posjetio je i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji nije krio oduševljenje viđenim na stadionu u Policama.

Odlična atletska staza u Trebinju

On je istakao da je razgovarao sa trenerima iz Atletskog saveza Srbije, koji su pohvalili urađeni projekat, ali imali i nekoliko sugestija.

"Pričao sam sa ljudima koji se profesionalno bave atletikom koji su mi rekli da je sve odrađeno na profesionalni način i da sada treba da odradimo naš dio posla koji podrazumijeva nabavku kavlitetnih rekvizita", rekao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, da će treneri srpskog atletskog saveza razgovarati i sa djecom iz osnovnih škola, jer djeca tog uzrasta imaju sve izraženije probleme sa kičmom i kondicijom.

U atletski stadion u Policama iz gradskog budžeta je uloženo više od milion KM.

Iako su radovi trebali da budu završeni još krajem septembra 2018. godine, oni su se odužili sedam mjeseci, zbog čega članovi dva trebinjska atletska kluba nisu mogli da treniraju u Policama, a fudbaleri "Leotara" prvenstvene utakmice i dalje igraju u Bileći.