XS
SM
MD
LG

Dajmo glas Anici Gudelj

Anica Gudelj

Anica Gudelj Mostarka među najboljim vratarkama rukomentne Bundeslige.

Najviše zahvaljujući sjajnim Aničinim obranama, popularne “Divlje mačke” su prošle godine ušle u Prvu ligu.  Kako se bliži završetak profesionalne rukometne sezone u Njemačkoj, tako sve veći broj rukometnih klubova i njihovih navijača biraju najbolje igrače sezone.

U konkurenciji najboljih rukometašica prvoligaške ekime SV Union Hal-Nojštad  iz istočnonjemačkog grada Hale se našao i prvi golman  kluba Anica Gudelj.

Rođena Mostarka, koja je rukometne korake počela u rodnom gradu, a potom igrala u Banja Luci i Grudama, u Hale je stigla u 2016. Njen klub SV Union je tada igrao u Drugoj njemačkoj ligi. Zahvaljujući sjajnim Aničinim obranama, popularne “Divlje mačke” su prošle godine ušle u Prvu ligu. Sada, tri kola prije kraja, “Divlje mačke” su predzadnje na ljestvici i bore se za opstanak u ligi. No, kako kaže Anica, još je sve u njihovim rukama.

"Imamo kvalitetu i sami odlučujemo o svojoj sudbini", kaže za Feliks magazin Anica Gudelj koja je ove godine odigrala sve utakmice za svoju ekipu  i imala u prosjeku od 30 do 40 posto obrana. Prosjek od više od deset obrana (12-15) u kontinuitetu po svakoj utakmici gurnuo je 27-godišnju Mostarku među najbolje golmane  lige.

Svojim obranama, među kojima su neke proglašene i obranama mjeseca, je stekla naklonost publike te suigračica iz popularnih “Divljih mačaka” iz Halea, grada koji se nalazi 30-tak kilometara zapadno od Leipziga.

Oni koji žele glasati u anketi navijača “Divlji mački” u izboru najbolje igračice mogu to napraviti klikom na link OVDJE. 

Glasajmo i omogućimo da Anica Gudelj bude najbolja....