XS
SM
MD
LG

Aston vila ide ka Premijer ligi

Idu ka eliti. Aston Vila

Fudbaleri Aston Vile uspjeli su da se plasiraju u finale plej-ofa Čempionšipa uprkos porazu od Vest Bromič Albiona.

VBA je pobijedio Aston Vilu rezultatom 1:0 u regularnom toku utakmice i time nadoknadio zaostatak od jednog gola (2:1) iz prvog meča odigranog u Londonu.

Ipak, poslije dramatičnog izvođenja jedanaesteraca nekada veoma uspješni član Premijer lige uspio je da dođe na korak od povratka u elitu.

Aston Vila je opreznije ušla u meč, s obzirom da je imala prednost iz prvog meča, a VBA nije, barem na samom početku, imao odgovor za jednu od boljih odbrana Čempionšipa.

Ipak, na prvi gol nije se dugo čekalo, pa je domaćin uspio da povede preko Krega Dosona u 29. minutu utakmice.

Do kraja prvog poluvremena nije viđeno puno velikih prilika, a sličan epilog viđen je i u nastavku igre. Aston Vila je značajno više napadala i uputila, na kraju, preko 20 šuteva ka golu protivnika.

Obje ekipe su bile svjesne da ih ovakav rezultat vodi u finale i nijesu puno rizikovale, a stvari su se zakomplikovale u 80. minutu, kada je vezista Vest Bromič Albiona Kris Brant dobio drugi žuti karton.

Vila nije uspjela da kazni protivnika, pa se otišlo u produžetak, gdje za 30 minuta fudbala nije viđen nijedan gol, te je o finalisti plej-ofa Čempionšipa moralo da odlučuje izvođenje jedanaesteraca.

Fenomenalni golman Aston Vile Džed Stir je odbranio prva dva penala Holgejtu i Hegaziju, dok su na drugoj strani Hurihejn i Jedinek bili izuzetno precizni. VBA se upisao preko Adarabaja, dok je na drugoj kapiten Džek Griliš povisio na ogromnih 3:1.

Gibs je ostavio VBA u životu, a zatim je Adoma u Ramosovom stilu poslao loptu u tribine i produžio penal seriju.

U posljednjoj seriji treći penal zaredom za svoju ekipu realizovao je Morison, a onda je sve spalo na Tamija Abrahama. On je bio izuzetno precizan i odveo Aston Vilu i finale plej-ofa Čempionšipa na Vembliju.

Svog protivnika u borbi za Premijer ligu Vila će saznati u srijedu uveče, kada se sastaju Lids i Derbi (1:0 prvi meč).