XS
SM
MD
LG

Ide “Discover Laktaši 2019”.

Biciklistički klub Laktaši, 9. juna ove godine, po šesti put organizuje MTB (brdski biciklizam) maraton, pod nazivom “Discover Laktaši 2019”.

Ova sportsko-turistička manifestacija ima za cilj promociju brdskog biciklizma i turističke potencijale Laktaša za bavljenje outdour aktivnostima, aktivan boravak u prirodi, kao i održivi način transpotra ljudi svakodnevno.

MTB maraton se organizuje u sklopu “Laktaških ljetnih igara 2019”, koji je podržan od strane Turističke organizacije opštine Laktaši.

Staza se proteže u dužini od oko 42 kilometra najatraktivnijih dijelova laktaške opštine za vožnju MTB bicikla, većinom utabani šumski putevi, kao i atraktivni single trailovi i manjim dijelom asfaltnim dionicama.

Trka je namjenjena rekreativcima i naprednim rekreativcima, ali i oni ozbiljniji vozači mogu da uživaju u krajolicima, vidikovcima, šumi i na kraju vožnje čorbi, koja već tradicionalno čeka sve učesnike, kao i degustacija proizvoda firme “AGRODESTIL ” koja je generalni sponzor manifestacije, te after party.

Kaciga je obavezan dio opreme, kao i ispravan brdski bicikl! Na startu će biti obezbjeđenja servisna stanica za brza podešavanja bicikla.

Prijave za start ce se vršiti u nedelju 09. juna, na dan starta vožnje od 9 do 9 i 30 časova ispred hale firme “AGRODESTIL”. Start maratona je u 9 i 30, a očekivani završetak vožnje je oko 12 i 30 časova.