XS
SM
MD
LG

Moša rekao zbogom

Završio igračku karijeru: Momir Ilić

Najveće  našeg rukometa u posljednjoj deceniji, Momir Ilić (38), odlučio je da okači patike o klin na kraju sezone.

Sjajni lijevi bek iz Aranđelovca koji je godinama predvodio državni tim Srbije , bio i MVP na EP 2012. godine, poslije šest godina u Veszpremu odlučio je da završi igračku karijeru ovog juna i posveti se trenerskom pozivu kao pomoćnik Špancu Davidu Davisu u stručnom štabu mađarskog tima.

Momir Ilić je karijeru započeo u matičnom Šamotu, a put ga je preko Kolubare i Radničkog Fidelinke iz Subotice vodio do prve internacionalne stanice, slovenačkog Gorenja iz Velenja ljeta 2004. godine.

Poslije dve odlične godine u Sloveniji i debija u EHF Ligi šampiona, put je novopečenog reprezentativca Srbije (debi na EVRO 2006) vodio u nemački Gumersbah gdje se zadržao do 2009. godine i pokupio prve međunarodne titule (Kup pobjednika Kupova). U četiri godine u Kilu osvojio je dvije EHF Lige šampiona 2010. i 2012. godine, kao i tri titule šampiona Njemačke.

U Veszprem je Ilić stigao ljeta 2013, gdje je osvojio čak četiri domaće titule i igrao dva finala EHF Lige šampiona. Sa reprezentacijom Srbije za koju je nastupao od 2005. do 2015. godine, Ilić je osvojio srebro na EVRO 2012.

Za najboljeg rukometaša Srbije u izboru Balkan-Handball.com biran je pet puta.