XS
SM
MD
LG

Da se spremi Gračanica

Borac - Konjuh

 

Rukometaši Borca savladali su večeras u dvorani Borik ekipu Konjuha iz Živinica rezultatom 31:24 i shodno remiju u prvom susretu (24:24) izborili nastup u polufinalu plej-ofa. Protivnik izabranicima Mirka Mikića u borbi za finalnu seriju biće Gračanica, koja je nadoknadila minus od tri gola (27:24) iz prvog meča sa Leotarom u Trebinju i trijumfovala rezultatom 34:25.

Maksimalna prednost jednog tima tokom prvih 30 minuta iznosila je tri gola i to Borčeva, kada je na ulasku u posljednji minut, iz sedmerca, Bojan Rađenović na semaforu ispisao rezultat 11:8. Pri tim brojakama se ušlo u nastavak, u kojem je naš tim zaigrao na daleko višem nivou te nošen i večeras odličnim Bojanom Ljubišićem (16 odbrana) postepeno dizao prednost. Vrlo brzo je odstojanje između Borca i Konjuha bilo pet koraka (14:9), nedugo potom po prvi put i sedam, koliko je bilo i nakon posljednjeg oglašavanja sirene, dok je u dva-tri navrata Mikićeva četa imala osam golova više od Živiničana.

Pored Borca i Gračanice, borbu za titulu nastavljaju Izviđač, koji je i u Ljubuškom bio bolji od Vogošće Poljine Hills (24:20), i dobojska Sloga, koja je priredila svojevrsnu senzaciju deklasiravši drugoplasirani tim Premijer lige Bosnu u Visokom rezultatom 28:40. Mečevi polufinalne faze igraju se 25. i 29. maja.