XS
SM
MD
LG

Modriču zaboravili, okrenuti Drini

Modriča - Slavija

 

Propustila je Slavija na gostovanju u Modriči priliku da možda napravi i neki značajni korak ka opstanku u Prvoj ligi Republike Srpske.

Poraženi su rezultatom 1:0, a gol su primili sa bele tačke. Sudija Alekandar Njegomirovića je pored pena la odlučio da u toj 27. minuti isključi i Stefana Arbinju. On je i napravio prekršaj za najstrožiju kaznu. Nisu se igrači gostiju bunili zbog odluke Njegomirovića.

-Nismo ni mogli, jer je penal objektivno bio. Sudija je sankcionisao start našeg igrača. Ostaje pitanje da li je morao pokazati i crveni karton, ali to je njegova odluka i neću to da komentarišem. Meni je iskreno žao što nismo napravili bolji rezultat. Imali smo svoje šanse. Nismo pogodili. Najbolja je bila Vučine Šćepanovića iz slobodnog udarca. Golman Modriče je bio fenomenalan, u tom trenutku. On je glavni krivac što nismo odneli bod kući. Sa 10 igrača nismo bili u podređenom položaju. Ne vredi se više vraćati na taj susret. Okrećemo se suboti i zvorničkoj Drini. Utakmica od velike važnosti. Potrebni su nam bodovi, a i Drina ih želi, kaže šef stručnog štaba Slavije Milna Gutović.

Nisu u Slaviji želeli ni komentarisati sličan prekršaj nad njihovim igračem,u šesnaestercu Modriče, a koji sudija nije okarakterisao kao penal. Bila je diskutabilna i odluka da prekraj u 88. minuti postavi na liniju šesnaesterca. Ne žele u Slaviji da se bave tim stvarima. Utakmica je završena, rezultat zaklju čen, pa je sve drugo gubljene vremena i rasipanje energije.

-Mi smo ovu utakmicu ostavili iza sebe. Modriča je dobila meč. Idemo dalje. Ono što nam je najvažnije je da i dalje imamo sve u svojim rukama. Do kraja šampionata čekaju nas dve utakmice kući. Dolazi nam Drina i u zadnjem kolu Sloboda, a gostujemo u Foči. Neću da razmišljam o utakmicama drugih klubova. Naravno da ćemo pratiti rezultate, ali ipak sve držimo u svojim rukama. Naši direktni protivnici imaju teže rasporede. Igrači dobro znaju šta nam donosi susret u subotu, na našem terenu i šta nam je činiti. Zbog toga bi bilo kontraproduktivno trošiti energiju na nešto što je prošlo, jasan je Milna Gutović.

Susret sa Drinom imaće i poseban dodatak.

Neposredno pred početak meča održaće se mala svečanost. Zoran Kokot će na toj utakmici da se oprosti od dresa Slavije. Odlučio je da ide u fudbalsku penziju. Povreda ga je udaljila od terena. Kako bi mu sledila duža pauza, doneo je odluku da kaže zbogom aktivnom igranju.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19