XS
SM
MD
LG

Hrabro na ''Skaute''

Pres RK Sloga, Doboj

Rukometaši Sloge sutra u dvorani SŠC igraju prvu utakmicu polufinala plej-ofa Premijer lige BiH protiv aktuelnog šampiona Izviđača. Utakmica počinje u 19 sati. 

Najavljen je projekat „Doboj tvornica rukometaša”  kojim će rukovoditi proslavljeni trener iz najsjajnijih Sloginih dana Josip Glavaš. 

-Došli smo do polufinala plej-ofa Premijer lige BiH gdje se sastajemo sa ekipom Izviđača iz Ljubuškog. Zasluženo smo i mi i oni došli do polufinala. Mislim da su jedna kvalitetna ekipa, igrali su SEHA ligu. Oni su aktuelni prvaci BiH. Igramo kući prvu utakmicu. Nadam se da pred punom dvoranom možemo da ostvarimo pozitivan rezultat i da obezbijedimo što veću razliku pred revanš – rekao je kapiten Sloge Bojan Tulendić.

Jedan od najboljih igrača Sloge ove sezone je crnogorski internacionalac Vladimir Stanković

-Očekuje nas utakmica protiv aktuelnog šampiona BiH. Nismo imali situaciju ove sezone da igramo protiv njih. Igrali su samo SEHA ligu i Kup BiH gdje su igrali finale. Imaju odlične igrače i to je jedna kvalitetna ekipa. Mi nemamo puno vremena za odmor i neke bitnije promjene. Igraćemo borbeno sa jakom odbranom i prelaskom u kontre i polukontre. Nadam se da će publika doći u većem broju da nas podrži. Želimo da istvarimo što bolji rezultat u prvom meču. – istakao je Vladimir Stanković.