XS
SM
MD
LG

KKI „ Vrbas“ novi – stari šampion BiH

KKI Vrbas

Košarkaški klub invalida  „ Vrbas“  danas je odbranio  titulu državnog prvaka i to, šestu uzastopnu, savladavši na svom terenu KKI „ Una Sana“ iz Bihaća rezultatom 83- 50 , te su tako zaljučili još jednu uspješnu sezonu, u kojoj su svoje vitrine obogatili novim trofejima domaćeg šampionata i NLB lige.

Sve što su Bišćani uradili u ovom meču bilo je , početno vođstvo , bilo je 0:2, i onda ide potpuno očekivani scenario,  prednost domaćih 14 -2, na krilima sjajnih Štimca i  Švrake.

Nakon prve četvrtine bilo je 28 : 8, a takvo nešto igrači iz najvećeg grada Srpske zadržali su i u drugom dijelu meča, pa se na poluvrijeme otišlo sa velikom prednošću, 46:18.

Do kraja meča, „Vrbas“ je uspio da samo poveća prednost, te tako usreći vjerne navijače, kojih je u ovom meču u SD „Obilićevo „ bilo u pristojnom broju, za konačnih 83: 50, a gosti su u posljednjem dijelu meča uspjeli smanjiti razliku kako bi ona bila iole pristojna.

Kapiten tima iz Banjaluke, Igor Ignjatović, kazao je   su ovom meču pristupili sa maksimlanom opreznošću, a kako se sve kretalo, najbolje govori rezultat. On dodaje da je Vrbas, tim koji je naučio pobjeđivati, no to nije uvijek lako, kao što je bilo u završnici Kupa BiH, kada im je izmakao taj trofej.

Čestitam svima na još jednom uspjehu, od prve minute disali smo kao jedan, opravdali smo ulogu favorita. Timski duh je preovladao i još jednom smo pokazali da smo najbolja ekipa, ne samo u državi , nego i u regiji – kazao je Ignjatović koji je podigao pehar namjenjen šampionu.

Predsjednik kluba Marinko Umičević, koji je alfa i omega ovog uzornog kolektiva , radostan je što je još jedna titula završila u vitrinama njegovog kluba. Naglašava, da samo funkcionisanje nije lako, jer je ovo itekako skup sport, te podsjeća da je „ Vrbas“ igrao Evroligu 2, NLB ligu i domaća takmičenja.

-Danas smo krunisali ovu tešku sezonu koja traje punih osam mjeseci, odigrali smo preko 70 utakmica. Zadovoljni smo i srećni, ali isto tako i veoma umorni.  Čestitam mojim igračima na još jednoj tituli i važnom usjehu -  kazao je Umičević.

Jedina dama u dresu „ Vrbasa“ Biljana Nedić, ovaj meč bila je van terena zbog povrede, no i sama ističe da je srećna sto je odbranjena titula, kaže da je sezona bila teška, te da im sada slijedi pauza, a nakon toga priprema za nove obaveze koje su ispred njih.

Vazno je napomenuti, da je ovaj meč „Vrbas“ odigrao timski, na jednom vrhunskom nivou, a bolji od ostalih bili su Ante Štimac sa 19 poena i Vlado Švraka sa 14.poena.