XS
SM
MD
LG

Poštujemo Sutjesku, bodovi nam potrebni

Kompletna fudbalska sezona timu Slavije staje u 90 minuta okršaja sa timom Sutjeske u Foči. Ukoliko ostanu neporaženi onda su napravili ogroman korak ka opstanku u Prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske. Sa jednim bodom ili pobedom ostalo bi im još da na svom terenu u zadnjem kolu poraze Slobodu iz Mrkonjića koja je već u drugoligaškim vodama.  Neće ih u zadnjim mečevima interesovati šta rade Tekstilac i ostali klubovi. Svesni su toga u Slaviji, a neće im biti lako.

Tim iz Foče ima svoju računicu i misli da sa osvojenih svih šet bodova u dva zadnja kola mogu nekako do luke spasa. Biće im jako teško. Igraju protiv Slavije i putuju Modriči.

-Znamo da nas čeka veliki posao i teška borba. Ekipa Sutjeske ima  svoju računicu i to je apsolutno pozitivno. Dok ima nade i treba da se bore za boje svoga kluba. Mi dolazimo da igramo i da probamo da nešto napravimo. Bod bi bili zadovoljni, a pobedom prezadovoljni. Morali smo mi ovo sve ranije da završimo, ali eto nije nam se dalo. Sada moramo u 90 minuta pokazati koliko vredimo, kaže trener Milna Gutović.

Biće on na klupi tima iz Istočnog Sarajeva. Zbog isključenja u susretu sa Drinom kažnjen je novčano, pa će moći voditi Slaviju u Foči. Neće na terenu međutim biti Igora Radovanovića. Zaradio je u istom susretu crveni karton pa je dobio dva meča suspenzije. Za njega je praktično ovaj šampionat završen.

-Prava je šteta što nema Radovanovića. U odličnoj je formi, ali šta da radimo. Moramo bez njega. Vraća se na teren Stefan Arbinja, a igraće i Zoran Kokot. On se u prošlom kolu oprostio od aktivnog igranja, ali će sa nama u Foču. Potreban ma je, pa neka posle toga ide u penziju. Da završimo posao, u okršaju sa Sutjeskom, pa neka onda odmara, kaže Gutović.    


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19