XS
SM
MD
LG

Ne čekati kraj, pobediti Drinu

Modriča - Drina (arhiva)

MODRIČA – Fudbalerima Modriče Alfa dovoljna je jedna pobeda u dva preostala kola, možda i samo jedan bod, pa da sačuvaju prvoligaški status. Međutim, hteli bi trijumfom u Zvorniku da se oslobode tereta koji čitavu sezonu prati nekadašnjeg šampiona i osvajača Kupa Republike Srpske.

„Sve bi bilo lakše da smo u punom sastavu. Zbog kartona će izostati Stefan Trivan, Nemanja Vejnović, Marko Tadić i Rade Perić. Duži period povređeni su Nebojša Prljeta i Nenad Lazareski, pa smo primorani da tragamo za nekim drugim rešenjima. Bilo bi lepo da pobedimo u Zvorniku, ne čekati kraj sezone da se obezbedi opstanak. Nama bi trijumf u ovoj utakmici značio siguran opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Doduše, pobeda je jedini izlaz i moguće rešenje za domaćina. Moraju juriti rezultat, a mi treba da čekamo svoju šansu i da je iskoristimo“, rekao je Branko Savić, trener Modriče.

Opet bi golman Marijan Maslić mogao da bude ključna figura utakmice. Ima 17 godina, a već se vinuo u sam vrh izvanrednih čuvara mreže u RS, ali i šire.

„Verujem da neću imati puno intervencija, nekog preteranog posla. Da će moji drugari veći deo utakmice provesti na polovini protivnika. Ipak, bude li trebalo, daću sve od sebe da zaštitim svoju mrežu, dam doprinos povoljnom ishodu“, rekao je Maslić.

MODRIČA ALFA: M. Maslić, Miljević, Kojić, Lukić, Stepančev, Todorović, D. Maslić, Mrđan, Radić, Jaćimović, Blagojević.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19