XS
SM
MD
LG

Milići ovjerili kartu za drugoligaški Istok (video)

Iako je derbi pretposljednjeg kola regionalnog Istoka, između Podrinja i Milića, završen bez pobjednika, rezultatom 2:2 i podjelom bodova, lider je ovjerio kartu za drugoligaško društvo. Kolo prije kraja, sa 57 bodova, Milićani su nedostižni ekipama koje su im tokom sezone bili glavni konkurenti.

Prvak regionalnog Istoka: FK Milići

Kako se i očekivalo, gledaoci, kojih je na tribinama stadiona u Tršiću, kao i uvijek bilo najviše na jednoj utakmici Regionalne lige, grupa Istok, imali su šta da vide: lucidnu igru, dobre šanse i zanimljive golove.

Od početka, pa sve do kraja,  vođena je grčevita borba za svaku loptu i svaki dio terena, a meč su obilježili  visok tempo i kvalitetna igra,  što pokazuje da su ove dvije ekipe po svom kavlitetu, zasluženo među najboljim ekipama u ligi.   Sve je bilo još interesantnije, kada se zna da ove dvije ekipe već godinama odigraju kvalitetne i zanimljive utakmice, pa se  i veoma dobro poznaju.

Prvu šansu na utakmici imao je Marinković, koji dobija loptu na 35 metara i solo prodorom stvara sebi priliku za šut sa nekih 20 metara,  ali golman Petrović odlično brani i šalje loptu u korner. Domaćini su igrali veoma ofanzivno i konkretno, što je dovelo do toga da i gosti, koji inače gaje taj stil igre, pokažu sav svoj potencijal. Podrinje prvu šansu ima nakon centaršuta iz ugla,  ali šut glavom G.Aćimovića prolazi pored same stative. Nedugo zatim, na drugoj strani, gosti uzvraćaju, ali nakon solo prodora Teodorovića i šuta sa nekih 20 metara, stativa se nalazi na putu lopte u mrežu i sprječava promjenu rezultata. Šanse su se redale kao na traci, čas jedna, a odmah zatim i druga ekipa. Prvi pogodak,  ipak,  postižu Tršićani, u 18. minutu. Loptu na sredini terena prima B.Stevanović i kvalitetnim dugim pasom pronalazi G.Aćimovića koji šuta pored istrčalog Đorđića i dovodi domaćine u vođstvo. Nije se dugo čekalo da gosti uzvrate. Nakon faula nad Marinkovićem u 27. minutu,  Jolović,sa tridesetak metara, snažnim udarcem, koji mladi čuvar domaće mreže nije uspio smiriti, te mu lopta prolazi kroz ruke, pogađa za 1:1. Poravnanje rezulata gostima daje krila, pa kreću još agilnije i vrše pritisak na domaću ekipu. Dva minuta aksnije, mladi Vidović presjeca loptu na 20 metara, dobrim lažnjakom se rješava dva domaća igrača i gura sebi loptu u šesnaesterac, gdje ga domaći štoper obara i sudija opravdano pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator kaznenog udarca bio je zamjenik kapitena Milića, Jolović, koji postiže svoj drugi pogodak u roku od dva minuta. Od šansi koje još vrijedi pomenuti u prvom dijelu su Duporova, u samom finišu, koji odličan centaršut Marinkovića glavom zamalo šalje u mrežu, a za domaće onu B.Stevanovića koji dobar povratni pas  G.Aćimovića šutira  tik pored stative. Na odmor se odlazi sa vođstvom lidera 1:2.

Drugo poluvrijeme počinje izjednačujućim pogotkom. Nakon samo 20 sekundi igre, ničija lopta na sredini terena dolazi do najboljeg strijelca Podrinja, B. Stevanovića,  koji odigrava dupli pas sa N.Aćimovićem, koji mu glavom šalje loptu u prostor, a on iz poluvoleja hvata malu mrežicu kontra gola nemoćnog Đorđića. Pokušali su Tršićani da iskoriste  pometnju koja je nastala u redovima Milića, ali gosti su uspjeli da se odbrane i nisu dozvolili nikakav preokret, a već nakon pet minuta su konsolidovali svoje redove.  Kako je utakmica odmicala,  domaćini su sve više popuštali pritisak, što su Milićani pokušavali da iskoriste preko Marinkovića, Teodorovića i Antunovića, ali njihove šutove je mladi Petrović uspijevao da zaustavi,a  neki su otišli i pored gola. I Podrinje je imalo dvije izgledne prilike: prvu kad B.Stevanović natrčava na povratnu loptu koju mu ostavlja G.Aćimović,  ali Đorđić dobrom odbranom sprječava promjenu rezultata, a drugu, možda i najbolju šansu na utakmici, imala je čuvena „devetka“, G.Aćimovićkoji izlazi sam na kapitena gostiju nakon neuspjele ofsajd zamke, ali odlični Đorđić čita namjeru napadača i maestralnom odbranom čuva svoj gol i još jednom Miliće ostavlja neporažene.

Izborili se za podjelu bodova s liderom: FK Podrinje, Tršić

Po prikazanoj igri i fer i sportskoj borbi neriješen rezultat je najrealniji ishod ovog meča. Koliko se visoko i jako igralo potvrđuje i to da su čak tri izmjene izvršene zbog nezgodnog udarca ili pada igrača, a da tokom svih 90 minuta među ekipama nije bilo nesportskog ili ružnog ponašanja. Ovaj susret sigurno može poslužiti kao primjer i ostalim ekipama, da se i borbena i dobra utakmica može odigrati bez ružnih poteza i tenzija, na fer i korektan način.

Milićani ne kriju radost zbog ovjerene titule, i prije kraja sezone.

"Ono što smo priželjkivali, to se i ostvarilo. Iako smo pričali da nas i bod dovodi do šampionske pozicije, kasnije se ispostavilo da bi nas i poraz okitio zlatom,  ali mi nismo željeli da prisluškujemo rezultat iz Batkovića, nego smo htjeli da sami doprinesemo tituli. Iza nas je jedna veoma kvalitetna, borbena i sadržajna utakmica,  u kojoj  je publika uživala, jer je i imala šta da vidi od dvije ekipe čija je igra, po kvalitetu, bila na nivou drugoligaških duela. Mi smo, nakon prošle sezone, gdje smo bez poraza u proljećnom dijelu, uspjeli da obezbijedimo opstanak, sada smo, i u ovoj drugoj polusezoni, takođe do sada bez poraza, uspjeli da postignemo cilj i uđemo u dugo isčekivanu Drugu ligu. Želio bih da se zahvalim ekipi iz Tršića na fer i koretknoj borbi, kao i na gostoprimstvu nakon utakmice, jer  su nas pozvali na osvježenje i zajedničko druženje. Svojim saigračima i stručnom štabu, sa predsjednikom Markovićem i načelnikom opštine, kao i simpatizerima našeg kluba, želio bih da čestitam ulazak na drugoligaški Istok, i šampionsku titulu. Iako je u pitanju Regionalna liga, treća liga u RS, za nas iz male opštine sigurno je ovo veliki uspjeh i lijepa uspomena. Preostaje nam još duel sa BSK Ledincima,  koji nam u nedelju dolaze na Supač polje, i na toj utakmici ćemo se potruditi da se na najljepši način oprostimo od ove za nas jedne od najuspješnijih sezona u posljednjih par godina“, istakao je Boban Jolović, dvostruki strijelac i zamjenik kapitena Milića.

Podrinje (Tršić) – Milići 2:2 (1:2)

Stadion u Tršiću

Gledalaca: 150

Sudija: Predrag Kićić (Bijeljina)

Strijelci: 1:0 G.Aćimović u 18, 1:1 Jolović u 27, 1:2 Jolović u 29 (KU), 2:2 B.Stevanović u 46.

Žuti kartoni: Jovanović, Lukić (Podrinje), Ružičić (Milići)

Podrinje:Petrović, Tešić, Delibajrić, Jovanović (od 70. M. Stevanović), B. Stevanović, V. Stevanović, G. Aćimović, Lukić, D.Aćimović, Simić, N. Aćimović (od 73. Krstić)

Trener: Milinko Lazić

Milići: Đorđić, Jolović, Vidović, N.Ćirković, Jovanović (od 39. Lazić), Marinković, Teodorović, Antunović, Došić, Dupor (od 59. Sušić), Ružičić

Trener: Ranko Lalović

Igrač utakmice: Boban Jolović (Milići)

 

 


Sloboda 2 : 2 OFK Trnovica
Mladost 5 : 4 Vlasenica
Partizan 5 : 1 Majevica
Lokomotiva 4 : 0 Podrinje
Milići 1 : 1 BSK Ledinci
OFK Šekovići 3 : 0 Rudar 1925
Čelopek 1 : 0 Jedinstvo
Omladinac 5 : 2 Birač
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Milići 30 16 10 4 58
2 OFK Šekovići 30 17 3 10 54
3 Rudar 1925 30 14 8 8 50
4 Sloboda 30 13 6 11 45
5 Vlasenica 30 13 6 11 45
6 OFK Trnovica 30 12 9 9 45
7 Podrinje 30 13 5 12 44
8 BSK Ledinci (-2) 30 14 3 13 43
9 Omladinac 30 12 6 12 42
10 Partizan 30 12 6 12 42
11 Jedinstvo 30 12 6 12 42
12 Čelopek 30 12 6 12 42
13 Mladost 30 13 3 14 42
14 Birač 30 12 5 13 41
15 Lokomotiva 30 9 4 17 31
16 Majevica (-2) 30 2 2 26 6