XS
SM
MD
LG

Skupština Ski saveza Republike Srpske u srijedu

Ravna planina,Pale

U srijedu 05.06.2019.godine  zakazana 19.Redovna Skupština Smučarskog saveza Republike Srpske. Pomenuta Skupština će se održati u sali Skupštine opštine Pale, sa početkom u 18 časova.

Na Skupštini Smučarskog saveza Republike Srpske razmatraće se i usvajati Izvještaj o radu za sezonu 2018/2019, kao i Program i plan rada Saveza za sezonu 2019/2020.

Naime, iza Smučarskog saveza Republike Srpske je još jedna veoma uspješna sezona. Klubovi, članice Saveza, su u protekloj sezoni bili tehnički organizatori velikog broja takmičenja domaćeg i međunarodnog karaktera,  među kojima se svakako izdvaja EYOF – najznačajnije takmičenje u BiH nakon Zimskih olimpijskih igara 1984.godine.

Tehnička organizacija takmičenja u alpskom smučanju na Jahorini i biatlonu na stazama Nordijskog ski centra „Dvorišta, a u organizaciji smučarskih klubova  „Jahorina“ i  „Romanija“, su od strane međunarodnih tehničkih delegata, ocijenjeni najvišim ocjenama. 

Osim toga, Smučarski klubovi „Pale“ i „Sarajevo - Istočno Sarajevo“ su u protekloj sezoni bili tehnički organizatori tradicionalnih međunarodnih  takmičenja u alpskom smučanju , odnosno smučarskom trčanju , a kvalitet organizacije ovih takmičenja je u velikoj mjeri dao svoj doprinos ne samo  afirmaciji smučarskog sporta Republike Srpske i BiH,  nego i njihovih turističkih potencijala.  Nemjerljiv doprinos kvalitetu tehničke organizacije navedenih takmičenja  dala je  i Sudijska organizacija Republike Srpske, a iza koje je veoma aktivna sezona .

Takođe, sezonu koja je iza nas, obilježili su pojedinačni uspjesi takmičara iz Republike Srpske, članova smučarskih reprezentacija BiH u alpskom smučanju, smučarskom trčanju i biatlonu. Marko Šljivić je u protekloj sezoni potvrdio „A“ olimpijsku normu,  u alpskom smučanju, dok su Sanja Kusmuk , Strahinja Erić, Stefan Anić i Miloš Čolić ostvarili „A“ olimpijsku normu u smučarskom trčanju.

Republika Srpska je i ovaj put na Svjetskim prvenstvima u alpskom smučanju i smučarskom trčanju, a koja su se održala u februaru ove godine, imala svoje predstavnike čime je zadržan kontinuitet nastupa naših takmičara na takmičenjima najvišeg ranga.

Pred Smučarskim savezom Republike Srpske je još jedna sezona prepuna izazova  . Smučarski klubovi „Jahorina“, „Romanija“, „Sarajevo - Istočno Sarajevo“ i „Pale“ su Međunarodnoj smučarskoj federaciji- FIS već predali kandidature za tehničku organizaciju FIS takmičenja - FIS Kupovi na Jahorini,  Ravnoj planini, Dvorištima, te FIS Balkan Kup na Dvorištima, a za decembar je planirana  i test trka za Evropa Kup u alpskom smučanju koja će se održati na Ravnoj planini , u tehničkoj organizaciji Smučarskog kluba „Pale“ .

Pored toga, članove smučarskih reprezentacija BiH iz Republike Srpske očekuje pripremni period koji traje do novembra kada očekujemo i prve nastupe na međunarodnoj sportskoj sceni. Takmičari iz Republike Srpske će , u okviru smučarskih reprezentacija BiH, nastupati na takmičenjima FIS, Evropa i Svjetskog Kupa u svim smučarskim disciplinama i u biatlonu kao i na predstojećim Omladinskim olimpijskim igrama (YOG) koje se održavaju u Lozani (Švajcarska) na kojima će nastupiti 3 takmičara u disciplini smučarsko trčanje i 4 u biatlonu.