XS
SM
MD
LG

Odlična sezona u Izraelu: Marko Pandžić odveo Hapoel do opstanka

Bosanskohercegovački rukometaš, Marko Pandžić, pred početak sezone je odlučio da Premijer ligu BiH, u kojoj je igrao za Slaviju, zamijeni Izraelom. Obukao je dres Hapoel Kirijata i nije se pokajao, kaže.

Pobjedom u finalu baraža za opstanak nad Makabijem iz Tel Aviva u dva meča, Hapoel Kirijat je opstao u društvu najboljih, mada je pred početak sezone vladala neizvjesnost da li će uopšte i igrati elitni rang.

- Jako uspješna sezona je ovo za mene. Prezadovoljan sam sa svim. Imao sam priliku u svojoj karijeri da igram u nekoliko država, ali Izrael je na mene ostavio najljepši utisak.  Kada sam odlazio ljetos nije bilo poznato da li ćemo igrati prvu ili drugu ligu. Ekipa je bukvalno pravljena da se igra druga liga, ali i pored toga uspjeli smo da izborimo opstanak u društvu najboljih, rekao je za naš portal Marko Pandžić, te se osvrno na svoj ličini učinak:

- Bili smo čak i otkrovenje sezone prvih 6-7 kola. U prvoj polusezoni bio sam među pet najboljih strijelaca lige, a sezonu sam završio kao najbolji strijelac ekipe. I u klubu su prezadovoljni mojim učinkom, pa su odlučili da mi ponude produženje ugovora. Imao sam neke ponude iz Izraela još, ali sam odlučio da aktiviram i drugu godinu iz 1+1 ugovora, tako da sam ostao u klubu i pokušaćemo ove sezone da napravimo još bolji rezultat i završimo među prvih osam ekipa, što bi nas odvelo u play off.