XS
SM
MD
LG

RG: Duci i janko bez polufinala u dublu

Foto> ATP Tour

Dušan Lajović i Janko Tipsarević nisu upsjeli da se plasiraju u polufinale dubla na Rolan Garosu. Njih su sa 2-1 u četvrtfinalu savladali Kraviec i Mies.

Kao i u duelu sa Bopanom i Kopilom, početak je bio užasan za naše tenisere. Dominacija Kravieca i Miesa u prvom setu i na kraju osvojen set sa 6-1. No, kao i protiv Bopane i Kopila, i sada se naši momci nisu tako lako predali.

Duci i Janko poveli su sa 3-0 na startu drugog seta. Prednost brejka čuvali su sve do završnice seta, kada su servirali za set ali su servis izgubili. Na kraju je set otišao u taj brejk. Naš tandem bio je sjajan na svom servisu u taj brejku te su uz dva mini brejka dobili taj brejk sa 7-4.

U trećem setu do taj brejka nije bilo nikakve drame. I jedni i drugi su bili dominantni na servisima i tek su tu i tamo izgubili neki poen. No brejk šansi nije bilo. U taj brejku smo vidjeli po jedan mini brejk na startu. Ključna su bila dva servisa naših momaka na 3-2 za Nijemce jer su Nijemci tada napravili dva mini brejka. Pokušali su momci okrenuti rezultat ali su ipak Kraviec i Mies dobili taj brejk sa 7-3.