XS
SM
MD
LG

Nervoznom Rodžeru švajcarski derbi, slijedi klasik sa Rafom

Foto: CNN International

Rodžer Federer savladao je Stena Vavrinku sa 3-1 u setovima te se plasirao u polufinale Rolan Garosa.

Federer je bolje otvorio meč i imao je brejk loptu već u prvom gemu. Sten se ipak izvukao. Na novu brejk loptu čekali smo do petog gema a opet ju je imao Federer. No i ovaj put se Vavrinka izvukao. Federer je bio sjajan na servisu na startu meča a nastavio je pritiskati servis Vavrinke i u sedmom gemu. Stena nije išao prvi servis, Rodžer je imao dvije brejk lopte i obje na drugi servis rivala ali uporni Vavrinka je opet sačuvao svoj servis. Do kraja prvog seta i jedan i drugi su bili sigurni na servisu pa smo otišli u taj brejk.

Taj brejk Vavrinka otvara forhend vinerom na svoj servis. Federer je prvo sjajnim servisom došao do 1-1 a onda u dugoj razmijeni bekend dijagonalom dolazi do 2-1. U narednom poenu sjajno je napao Stena i mini brejkom je došao do 3-1. Sten servis volejom smanjuje na 3-2. Federer je dobio svoj prvi servis za 4-2. Međutim, drugi je izgubio. Vavrinka je iskoristio servis i došao je do 4-4. Sten potom pravi grešku i ponovo gubi servis. Federer je servis vinerom došao do vodstva 6-4. Nakon nove greške Vavrinke, Fedeks dobija taj brejk sa 7-4.

Sten je imao 0-30 na startu drugog seta ali je serijom grešaka omogućio Federeru da sačuva servis. Federer je imao potom brejk loptu na servis Stena ali se sten izvukao. U trećem gemu došao je Sten i do svoje prve brejk lopte koju je iskoristio i poveo je sa 2-1. Imao je Federer 15-40 na servis Vavrinke ali je Sten potvrdio brejk. Do kraja drugog seta i jedan i drugi su bili sigurni na servisu te je Vavrinka sa 6-4 dobio set.

Federer je teškom mukom dobio svoj prvi servis gem. On je prvi imao brejk šansu a bilo je to pri njegovom vodstvu 2-1. No, Sten se izvukao. U sedmom gemu vidjeli smo brejk. Napravio ga je Vavrinka iskoristivši prvu brejk loptu. U narednom gemu, Međutim, nakon velike Vavrinkine greške, Federer vraća brejk i dolazi do 4-4. Pri vodstvu 5-4, Federer je imao dvije set lopte na servis rivala ali se Sten izvukao. Imao je Vavrinka kod 5-5 dvije brejk lopte ali nije iskoristio. Na kraju je set otišaoi u taj brejk.

Federer je došao do mini brejka u ranoj fazi taj brejka, odigravši sjajan poen na mreži. Ipak, Sten je dobio jedan poena na svom servisu te je smanjio na 2-1. Federer je bio siguran na svom servisu. Servis viner i greška Vavrinke, donijeli su mu 4-1. Sjajnim izlaskom na mrežu, Federer je poveo sa 5-1. Sten je vratio jedan mini brejk i smanjio je na 5-3. Međutim, servis vinerom Rodžer dolazi do 6-3. Vavrinka je sa dva svoja servisa smanjio na 6-5. Ipak, Federer osvaja poen na svom servisu te sa 7-5 dobija taj brejk.

U trećem gemu četvrtog seta, Federer je propustio veliku šansu za brejk. Naime, imao je četiri brejk šanse ukupno ali je Vavrinka sačuvao servis. Imao je Federer dvije brejk šanse i u petom gemu ali je Vavrinka opet sačuvao servis. Pri rezultatu 3-3, meč je bio prekinut i to ne radi kiše, nego radi grmljavine. Nakon nekih sat vremena, meč je nastavljen. Pri rezultatu 4-4, Fedeks pravi brejk. Imao je Sten brejk šansu ali je Federer uspio da se izvuče i da sa 6-4 dobije četvrti set.

Federer, koji je danas bio nekarakteristično nervozan, u polufinalu ide na megdan Nadalu, koji je sa 3-0 savladao Nišikorija.