XS
SM
MD
LG

Srpske odbojkašice savladale Poljsku

Foto: volleyball.world

Odbojkašice Srbije savladale se reprezentaciju Poljske u belgijskom gradu Kortrajku sa 3:0 (27:25, 25:21, 25:22) u 7. kolu Lige nacija.

Kao i na prethodnim mečevima Srbija je igrala u podmlađenom sastavu, a sa klupe je predvodio Branko Kovačević. Veći dio utakmice na terenu su bile Bjelica, Blagojević, Lazović, Popović, Mirković i  Aleksić koju je često mjenjala Savić, te libera Pušić i Gočanin. Srpske odbojkašice su imale prednost tokom prvog seta, da bi Poljakinje pred kraj preokrenule i stigle do dvije set lopte. Tu šansu nisu iskoristile, što je tim u plavim dresovima iskoristio i poveo sa 1:0. Nakon propuštene šanse u prvom, pokušale su jakim startom obezbijede sigurnu prednost i imale su +4, no opet je Srbija to stigla. Igralo se poen za poen, a onda je Maja Aleksić došla na servis i donijela tri poena prednosti za svoju ekipu, što je bilo dovoljno za osvajanje tog dijela igre.

Treći set je bio najneizvjesniji, stalno su se ekipe smjenivale u vođstvu, no Srbija je prva stvorila +3 i u ključnim trenucima su uspjele da odbiju napade protivnica i slave sa 3:0. Najefikasnija na meču bila je Smaržek sa 19 poena, Medržik je osvojila 11, a za pobjedu svjetskih šampionki najzaslužije su Lazović sa 18, Blagojević sa 13 i Bjelica sa 12 poena. Srpkinje sada imaju četiri pobjede i tri poraza, a sutra igraju protiv Rusije, dok Poljska ima pet pobjeda i dva poraza i u srijedu će odmjeriti snage sa domaćinom turnira, Belgijom.