XS
SM
MD
LG

Barti i Vondrušova za titulu

Foto: WTA Tennis

U finalu Rolan Garosa za dame sastaće se ešli Barti i Marketa Vondrušova. Barti je nakon preokreta savadala Anisimovu dok je Vondrušova bila bolja od Konte.

Barti je fenomenalno otvorila dule protiv Anisimove. Duplim brejkom povela je sa 5-0 ali je onda stala. Amanda je nadoknadila dva brejka zaostatka a onda novim brejkom došla do servisa za set. Ipak, nije ga iskoristila pa se otišlo u taj brejk. U taj brejku je slavila Anisimova sa 7-4.

I drugi set je sjajno otvorila te je povela sa 3-0. Djelovalo je da ide ka finalu ali se Barti podigla iz pepela.Nadoknadila je brejk zaostatka a potom je napravila još dva brejka te je sa 6-3 dobila drugi set. Imala je Amanada prednost brejka i u trećem setu ali ga je izgubila. Ključan je na kraju bio šesti gem u kome je Barti došla do brejka prednosti. Brejk prednosti nije ispustila te je sa 6-3 dobila treći set.

Marketa Vondrušova nije dobro počela meč. Imala je Konta dva puta brejk prednosti u prvom setu. Imala je kod 5-4 i servis za set. Ali je prokockala brejk prednosti. U poslednjem geu prvog seta Marketa je napravila još jedan brejk te je sa 7-5 dobila prvi set.

U drugom setu smo gledali preslikanu sliku prvog seta. Opet je Johana Konta imala brejk prednosti. Opet je imala servis za set ali ga opet nije iskoristila. Jedina je razlika ta što je set otišao u taj brejk. Vondrušova je u njemu bila suverena te je sa 7-2 dobila taj brejk i tako prošla u finale.