XS
SM
MD
LG

Preko Slobode do opstanka

FK Slavija

 

Nekoliko puta smo ove godine pisali kako je Slaviji cela sezona stala u 90 minuta. Ta konstatacija apsolutno važi za današnji okršaj sa ekipom Slobode iz Mrkonjić grada.

Jedna stresna sezona se završava danas, a Slavija će moći da se raduje pod uslovom da porazi tim iz Mrkonjić grada i da je ne zanima šta će se dešavati na ostalim susretima, tačnije onom u Derventi, gde Tekstilac čeka zvorničku Drinu.

Slavija dakle ima pred sobom obavezu da pobedi i da krene slavlje,  jer bi u tom slučaju izborila pravo da i naredne godine igra u Prvoj ligi.

Svesni su te obaveze igrači i stručni štab, a trener Milan  Gutović upozorava:

-Mi znamo kako igra Slobodo. Protiv nas su u petom kolu, a i tada su bili praktično ispali, odigrali veoma kvalitetno i organizovano. Borili su se, nisu se predavali, tako da očekujem da i danas bude isti odnos. Mi smo zadnjih sedam dana radili i na toj psihološkoj pripremi. Ne smemo da srljamo, moramo biti veoma mirni, skoncentrisani i agresivni svih 90 minuta. Znamo šta nam treba. Igramo na svom terenu, pa šta više da tražimo u ovom zadnjem kolu. Dajle, pobeda se nameće kao imperativ, a znamo dobro kao se do nje dolazi, kaže Gutović.

Zanimljivo je bilo izdanje Slobode u ovoj Ligi za opstanak. Prema informacijama kojima mi raspolažemo pojedini klubovi su ih konstantno premirali i pokušavali na taj način Slobodi dati vetar u leđa. Verovatno će tako biti i u susretu sa Slavijom.

O tome u taboru domaćina ne žele da pričaju i komentarišu. Kažu sve je to dozvoljeno, ako je bilo.

Kapiten Slavije Bojan Regoje u ime igrača je rekao da će oni uraditi  sve da pobede Slobodu i na taj način sačuvaju poziciju koja ih vodi u mirnu i sigurnu luku.

-Imali smo zaista jednu turbulentnu i stresnu sezoni i evo prilike da je završimo na pravi način. Nema opuštanja kod nas igrača. Igrao sam mnogo utakmica gde su bodovi bili ranije upisani i često se to nije završavalo na pravi način. Zbog toga kod nas nema opuštanja. Punom snagom na protivnika, sa željom da pobedimo. Znamo svi dobro Slobodu. Nije to ni malo naivan tim. Imaju odličnog trenera, sticajem prilika su dođšli u ovako tešku poziciju. Praktično kompletno prvenstvo igraju kao gosti, pa je ovaj pad možda i razumljiv. Želim im da se što pre konsoliduju i vrate u Prvu ligu, a nama da sa osmehom sačekamo poslednji zvižduk sudije, kaže Regoje. 

 


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19